Daum nu scapă de ghinion. "Tricolorii" încheie anul cu o înfrângere după ce au primit gol în ultimul minut din amicalul cu Rusia

Daum nu scapă de ghinion.
Naționala României a fost învinsă cu 0-1 de reprezentativa Rusiei, marți seara, în cadrul unui meci de pregătire desfășurat la Groznîi.

Este al doilea eșec înregistrat de "tricolori" în ultimele patru zile, după 0-3 cu Polonia în preliminariile CM 2018, și al cincilea din 2016. Partida de marți a însemnat, de asemenea, și a doua întâlnire directă dintre cele două selecționate după destrămarea Uniunii Sovietice.

România a mai jucat cu Rusia pe 26 martie 2008, într-o partidă de pregătire dinaintea Campionatului European din Austria și Elveția. "Tricolorii" s-au impus atunci cu 3-0, pe stadionul Ghencea, prin golurile înscrise de Ciprian Marica (45), Daniel Niculae (60) și Marius Niculae (75). În fața URSS, selecționata României a obținut trei victorii, două egaluri și patru înfrângeri.

Prima ocazie a partidei de la Groznîi a aparținut gazdelor, prin Samedov (14). Mijlocașul de 32 ani a șutat de la colțul lung, dar balonul a fost scos în corner de Pantilimon. "Tricolorii" puteau deschide scorul prin Rotariu (27). Jucătorul lui Dinamo a primit o pasă în careu de la Florin Andone, însă șutul acestuia s-a dus peste poartă.

Naționala lui Christoph Daum a trăit periculos finalul primei reprize, Samedov fiind foarte aproape de a marca dintr-o lovitură liberă executată de la peste 20 metri (43). Când meciul părea să se îndrepte spre o remiză, organizatoarea Mondialului de peste doi ani a dat lovitura în al treilea minut de prelungire (93). Mijlocașul lui Rubin Kazan, Magomed Ozdoyev, a profitat de o eroare a defensivei "tricolorilor" și a înscris unicul gol al partidei.

Meciul de la Groznîi a fost ultimul pentru "tricolori" din acest an și al cincilea pentru Daum de la instalarea pe banca primei reprezentative. Următorul joc al Naționalei este programat pe 26 martie 2017, cu Danemarca, la București, în preliminariile CM 2018. România ocupă locul 4 în Grupa E, cu 5 puncte după 4 etape. În ultima partidă din calificări, elevii lui Daum au fost învinși cu 0-3 de selecționata Poloniei.

RUSIA - ROMÂNIA 1-0 (0-0)

A marcat: Magomed Ozdoyev

Rusia (3-5-2): Akinfeev - Semenov, Kutepov, Kudryashov - Samedov, Zobnin, Glushakov, Mogilevec, Zhirkov - Miranchuk, Kokorin

Au mai intrat: Ozdoev, Poloz, Erokhin

Antrenor: Stanislav Cherchesov

România (4-2-3-1): Pantilimon - Enache, Săpunaru, Grigore, Latovlevici - Marin, Prepeliță - Rotariu, Stancu, Grozav - Andone

Au mai intrat: Steliano Filip, Adi Popa, Țîru, Nedelcu

Antrenor: Christoph Daum

Cartonașe galbene: Prepeliță

Comenteaza