De la Liga 4-a la primul loc în Superligă. Președintele Universității Cluj povestește renașterea clubului

De la Liga 4-a la primul loc în Superligă. Președintele Universității Cluj povestește renașterea clubului
| Foto: FC Universitatea Cluj

Radu Constantea a vorbit despre pașii parcurși de echipa clujeană din subsolul ligilor inferioare până pe prima poziție a clasamentului în elita fotbalului românesc.

Universitatea Cluj a renăscut în 2016, iar 8 ani mai târziu a devenit un club stabil în prima ligă, iar în urma celei mai recente etape de campionat, "studenții" s-au instalat în fotoliul de lider, pe care nu l-au mai ocupat de 54 de ani. Unul dintre oamenii care au contribuit decisiv la ascensiunea echipei este președintele Radu Constantea, cel care a povestit cum a readus la viață clubulul.

"Primul moment care mi-l amintesc este că am stat la coadă la ANAF să depunem documentele pentru Certificatul de Identitate Fiscală și așteptam să vedem ce se întâmplă cu vechea societate, pentru că am vrut să dăm continuitate brandului și să nu existe nici o întrerupere în cei 97 de ani de activitate, cât erau atunci.

Sunt și sponsori care sunt cu noi din 2016 și multe dintre amintiri sunt legate și de sprijinul lor constant. Obiectivul era să ajungem în prima ligă. Asta a fost și promisiunea pe care le-am făcut-o suporterilor la întâlnirea de atunci cu ei. Pentru mine, cel mai important este că mi-am onorat această promisiune", a povestit Constantea pentru Prosport.

Clubul nu a atins încă potențialul maxim

Bucuros de startul bun de campionat al "studenților", care sunt neînvinși în primele 7 etape, președintele Universității Cluj susține că întreaga organizație mai poate crește. În plus, oficialul a explicat și viziunea sa în legătură cu potențialul clubului.

"Sunt mulțumit de începutul acesta de campionat. Sunt doar 7 etape, dar e clar că este un început de sezon reușit. Sperăm să ținem ritmul, dar nu vrem să exagerăm cu bucuria. Mă bucur că au fost 7 meciuri solide și nu a fost doar o conjunctură că am ajuns pe primul loc. Poziția din clasament e doar o confirmare a începutului bun de sezon și nimic mai mult. Vrem să rămânem cu picioarele pe pământ.

Suntem mulțumiți de parcursul acestor 8 ani. Ca structură a clubului, arătăm destul de bine. Există stabilitate financiară, avem academia pe locul 3 în țară. Este un nivel promițător și, ca să trecem la următorul nivel, avem nevoie de un buget mai mare. Am ajuns, organic, în primele 4-5 echipe ca venituri din sponsorizări, am atras companii puternice și sper să atragem în perioada următoare mai mulți parteneri și oameni de afaceri cu potențial financiar, care doresc să ni se alăture.

N-as spune că visam la primul loc. Dar știam că brandul clubului și orașul au potențial mare. Acest club poate să reprezinte Transilvania, din perspectiva suporterilor și a potențialului economic pe care îl are orașul și regiunea. Se va vedea și în tribune, dacă rezultate bune vor continua, că U Cluj este o echipă care poate genera o medie de 17.000 – 18.000 de spectatori/meci, ceea ce ar fi foarte bine pentru fotbalul românesc.

Cred că U Cluj este ca un <<uriaș adormit>>. Dacă reușim să creștem nivelul sportiv și să avem constanță în rezultate, putem crea un model care să genereze venituri importante din bilete și ticketing, din sponsorship, merchandising și drepturi TV. Clubul se află undeva la 60% din potențial. Ca să trecem la următorul nivel e nevoie de investiții în infrastructură.

Ne gândim la o investiție în propria noastră bază sportivă și să încercăm să creștem veniturile din sponsorizări și bilete. De asemenea, căutăm asociați privați care să ni se alăture pentru a ne îndeplini următoarele obiective", a spus președintele clubului clujean.

Prime de titlu pentru toți "studenții"

Chiar dacă obiectivul declarat al Universității Cluj este accederea în play-off, Radu Constantea a dezvăluit că jucătorii au în contract și prime pentru câștigarea titlului de campioni ai Superligii.

"Le avem, toți jucătorii au în contracte primă pentru titlu, pentru cupele europene, pentru play-off. Sunt prime sustenabile pentru club, din punct de vedere financiar. Dar obiectivul nostru este să intrăm în play-off", a spus oficialul.

Comenteaza