De Zerbi, omul momentului în Gruia

De Zerbi, omul momentului în Gruia
Italianul a devenit un jucător determinant la CFR şi a atras laudele şefilor după o nouă prestaţie excelentă duminică, împotriva Urziceniului.
Italianul Roberto de Zerbi e noua senzaţie de la CFR Cluj. Decarul venit de la Napoli a reuşit două execuţii de mare fineţe şi duminică seara, împotriva Urziceniului (3-0), şi l-a făcut pe Sorin Cârţu să decreteze: italianul e fotbalist, nu doar jucător de fotbal. Iuliu Mureşan, preşedintele campioanei, îl consideră pe De Zerbi unul dintre cei mai importanţi jucători străini din România.

De Zerbi a revenit la CFR Cluj pe ultima sută de metri şi a fost nevoit să treacă peste coşmarul unei accidentări care-l chinuia de aproape doi ani. Încetul cu încetul, dintr-un fotbalist care nu putea să ducă mai mult de 30-40 de minute, italianul a devenit un jucător determinant în angrenajul campioanei, marcând de trei ori în ultimele două partide jucate de CFR în acest campionat. Duminică seara, a dus scorul la 2-0, finalizând o acţiune în viteză a “feroviarilor”, şi a închis tabela cu o super-execuţie din lovitură liberă, de la marginea careului. Antrenorul Sorin Cârţu l-a lăudat pe “decarul” său, despre care a spus că e printre puţinii jucători străini care-şi respectă cartea de vizită. “Ştiţi că există jucători de fotbal şi fotbalişti. De Zerbi face parte din ultima categorie. El e un «fuori-classe», un jucător de clasă şi face cinste fotbalului italian. În România sunt mulţi jucători străini, dar care nu-şi respectă cartea de vizită”, a spus antrenorul CFR-ului.

Jocul din ce în ce mai bun al lui Roberto de Zerbi l-a făcut şi pe preşedintele Iuliu Mureşan să se felicite pentru alegerea de a-l aduce la echipă, deşi nu-şi revenise complet după o veche accidentare. “De Zerbi e unul dintre cei mai buni fotbalişti din Liga I. Eu mă bucur mult pentru el, mai ales că a trecut prin momente grele din cauza accidentării”, a spus şi preşedintele echipei campioane. Acesta a declarat că victoria contra Urziceniului nu a fost atât de lejeră cum o arată scorul final şi şi-a anunţat jucătorii că în cazul în care nu obţin un succes în meciul din etapa viitoare, contra Oţelului Galaţi, cele trei puncte obţinute duminică seara îşi pierd din însemnătate.

“A fost o victorie cu emoţii, nu a fost una lejeră. Totuşi mă bucur că ne-am creat multe ocazii. Fotbalul se joacă pe goluri. La pauză le-am spus jucătorilor să fie concentraţi. Speram să batem măcar cu 3-0. Echipa are mentalitate profesionistă, joacă binişor şi în Champions League, aşa că nu văd de ce nu am câştiga şi la Galaţi. Dacă nu învingem Oţelul, nu am făcut nimic în seara asta (ieri – n. red.)”, a adăugat preşedintele echipei CFR Cluj. Conducătorul “feroviarilor” a evitat să se pronunţe asupra şanselor echipei sale la titlu. “Parcursul e foarte lung. Acum ne gândim la meciul din Cupa României, cu FCM Târgu-Mureş, apoi la Galaţi şi tot aşa. Ne gândim să câştigăm tot ce se poate. Nu vreau să vorbesc despre titlu”, a mai spus Iuliu Mureşan.

CFR Cluj va juca împotriva Oţelului sâmbătă, la Galaţi, de la ora 15:00. Până atunci, “feroviarii” vor da piept cu FCM Târgu-Mureş în “optimile” Cupei României mâine, de la ora 18:30.


Comenteaza