Deac, propus la Națională. ”Merită. E un jucător extraordinar”

Deac, propus la Națională. ”Merită. E un jucător extraordinar”
Ciprian Deac (31 ani) a fost propus la Națională de antrenorul lui CFR Cluj, Vasile Miriuță, după victoria ”feroviarilor” cu Astra Giurgiu.

Deac a înscris unicul gol al partidei cu giurgiuvenii, în minutul 51, cu un șut spectaclos din marginea careului. Mijlocașul de 31 ani a ajuns astfel la 6 goluri pentru ardeleni în acest campionat. La finalul meciului, antrenorul echipei din Gruia, Vasile Miriuță, l-a propus pe Deac la prima reprezentativă.

La duelul cu Astra a fost prezent și selecționerul României, Christoph Daum. Următorul joc al Naționalei este programat pe 10 iunie, în deplasare, contra Poloniei. "După jocurile lui bune, ar trebui convocat. Selecţionerul decide, dar eu sper să joace foarte bine în continuare şi să fie convocat, pentru că merită. E un băiat minunat şi un jucător extraordinar", a spus Miriuță, sâmbătă, pe Digisport.

Fotbalistul român a rămas însă cu picioarele pe pământ și nu se gândește deocamdată la o convocare. "Văd alți jucători în momentul de față, care sunt peste mine. Nu pot decât să mă pregătesc, sunt un tip care muncesc, care dau totul pentru fotbal și, după cum vedeți, fotbalul mă răsplătește", a declarat mijlocașul "feroviarilor".

Deac speră ca echipa lui să iasă din insolvență și să poată juca în cupele europene din 2018 și vrea să rămână la Cluj și din sezonul următor. "Ar fi bine să ieșim cât mai repede din insolvență și să jucăm de anul viitor în cupele europene. Dacă nu vom obține acest drept, pentru ce mai luptăm? Sperăm să rezolve problemele conducere. Eu cred că echipa va ieși din insolvență, pentru că s-au plătit niște bani și ar fi păcat să nu ieșim. Gândul meu e să rămân la Cluj", a mai zis el.

11 selecții are Ciprian Deac în echipa națională. Ultima apariție sub "tricolor" a avut loc pe 26 martie 2011, cu Bosnia, în preliminariile Euro 2012.

Comenteaza