Debut cu dreptul pentru România, la Campionatul European de tineret

Debut cu dreptul pentru România, la Campionatul European de tineret
| Foto: foto facebook.com/NationalaRomanieiOfficial

Reprezentativa U21 a reușit să treacă de selecționata similară a Croației, scor 4-1, în primul meci al turneului final disputat în Italia și San Marino. 

Susținuți de o galerie însemnată pe stadoinul din San Marino, Hagi&Co. au început curajos partida. Minutul 11 a adus un penalty dictat cu ajutorul tehnologiei VAR, iar Pușcaș a deschis scorul. Trei minute mai târziu, tot vârful celor de la Palermo a insistat pentru un balon, iar Hagi a înscris cu poarta goală. Croații au replicat imediat, iar vedeta Vlasic l-a învins pe Radu, cu un șut de la distanță. Treptat, jocul s-a echilibrat, iar cele două formații și-au disputat centrul terenului. România a mai fost periculoasă la incursiunile lui Ianis Hagi, iar Ivan a ratat o mare ocazie la ultima fază a primei reprize. Astfel, după 45 de minute, scorul era 2-1.

“Tricolori mici” au început bine și actul secund, iar Pușcaș a avut prima ocazie la șase minute de la reluare. Hagi a fost și el aproape de gol, dar șutul său din lovitură liberă a lovit bara. După minute de bune de echilibru în joc, România a început să pună presiune, iar rezultatele sau văzut imediat. La jumătatea reprizei, Băluță a recuperat un balon în apropierea porții adverse, a fentat un oponent și a majorat diferența cu un șut puternic la colțul scurt. Elevii lui Mirel Rădoi au gestionat perfect timpul rămas până la final și chiar au reușit să mai înscrie o dată, prin Adrian Petre, în prelungiri. Astfel, România s-a impus cu 4-1, în primul meci de la Campionatul European. 

Echipe de start:

România: Ionuţ Radu - Manea, Nedelcearu, Paşcanu, Fl.Ştefan - T.Băluţă, Cicâldău – Man (Olaru ‘84), Hagi, Ivan (Fl. Coman ‘73) – Puşcaş (Petre '89)

Croația: Posavec - Uremovic, Benkovic, Katic, Sosa - Vlasic, Sunjic, Moro (Ivanusec ‘68) – Halilovic (Muric ‘77), Jakolis, Brekalo (Bradaric ‘15)

Următorul meci al echipei de tineret va fi împotriva reprezentativei Angliei, în 21 iunie. 

Comenteaza