Debut cu dreptul pentru “U” Cluj, în Liga a 2-a

Debut cu dreptul pentru “U” Cluj, în Liga a 2-a
| Foto: foto Cristi Cosma/fcuniversitateacluj.ro

“Studenții” au învins echipa bucreșteană Metaloglobus, scor 2-0.

În ciuda faptului că au întâlnit un adversar care a evoluat în eșalonul secund și în sezonul trecut, clujenii au început tare și au dominat încă din start. Totuși, posesia nu s-a concretizat și în ocazii în primele minute. Prima oportunitate a Universității a venit în minutul 21, când Coman a reluat cu capul o centrare a lui Căpușă, dar goalkeeperul advers a respins în corner. În cele din urmă a venit și golul pentru “șepcile roșii”, iar autor a fost George Florescu, în minutul 38. Astfel, la pauză, scorul era 1-0 pentru gazde.

“U” Cluj a început în forță și actul secund, iar Gavra a înscris la trei minute de la reluare, după o fază în care și-a demonstrat calitățile de atacant veritabil. În cea mai mare parte a reprizei, clujenii și-au ținut adversarul în propria jumătate, dar fără să mai amenințe poarta bucureștenilor.

Coman a mai semnat o mare ratare în minutul 71, când a luat la țintă portarul din apropiere. În ciuda faptului că Falub a mutat ofenisv cu Ursu, Goga și Hațiegan, ultimele 10 minute le-au aparținut oaspeților. În cele din urmă, “U” Cluj s-a impus cu 2-0, la revenirea în Liga a 2-a.

Echipe de start:

Universitatea Cluj: Dur-Bozoancă - Căpuşă, Abrudan, Kosnic, Taub - Giurgiu, Florescu - Dumitrescu (Haţiegan 77') - Ene (Ursu 62'), Coman (Goga 77'), Gavra

Metaloglobus: Anca - Pham Huy, Caramalău, Sava, Sane - Niculae, Popa, Bîrsan (Vlad 46'), Culda (Andrei 65') - Ghenovici, Potecea

Următorul meci pentru Universitatea va fi împotriva Chindiei Târgoviște, în deplasare.

Comenteaza