Debut pentru Paulo Sergio: CFR primeşte vizita Braşovului şi a lui Sorin Cârţu

Debut pentru Paulo Sergio: CFR primeşte vizita Braşovului şi a lui Sorin Cârţu
Echipa din Gruia evoluează azi, în faţa propriilor suporteri împotriva FC Braşov şi îl va avea
pe bancă pentru prima dată pe Paulo Sergio.

Succesorul lui Andone face cunoştinţă cu fotbalul românesc şi îl va avea ca adversar pe Sorin Cârţu, fost tehnician al CFR-ului. "Vreau ca jocul să funcţioneze în toate compartimentele, vreau să meargă atacul, apărarea, tot", e încrezător lusitanul. Meciul se joacă sâmbătă de la ora 19:30 şi va fi transmis în direct pe Digisport şi în format live-text pe ziuadecj.ro.

CFR Cluj încearcă să se apropie de vârful clasamentului şi vrea maximum de puncte din etapele rămase până la finalul anului. Andone e istorie la CFR, iar echipa a intrat sub bagheta lui Paulo Sergio, un portughez care s-a remarcat în Scoţia, în sezonul trecut când a luat Cupa cu Hearts. Fără mari realizări în carieră, lusitanul a fost instalat la CFR Cluj în plin sezon şi trebuie să câştige Cupa României şi să califice echipa în optimile Ligii Campionilor. Până atunci, însă, Sergio va avea parte de un prim joc în Liga I, împotriva lui FC Braşov, echipă condusă de Sorin Cârţu.

Braşovenii se confruntă cu mai multe probleme de lot, Munteanu şi Maderia fiind suspendaţi. De asemenea, Tameş e accidentat, iar Cristi Ionescu e incert. În plus, Braşovul nu va putea conta nici pe Paul Batin, omul dorit de Steaua, atacantul având o clauză în contract prin care i se interzice să evolueze împotriva fostei sale echipe. Chiar şi aşa, Sorin Cârţu speră să plece de la Cluj măcar cu un punct: "Cei care intră trebuie să arate că au fost nedreptăţiţi, fiind ţinuţi pe bancă până acum. Sper ca ei să aducă un plus de prospeţime fizică. Avem probleme de lot, nu pot conta pe mai mulţi, dar, repet, vin alţii din urmă şi asta e şansa lor. Întâlnim campioana, o echipă în revenire de formă, dar ca fotbalist meciurile astea te motivează cel mai mult, pe astea le aştepţi. Sunt cele mai importante examene şi mizez pe o reacţie pozitivă a elevilor mei", a explicat Sorin Cârţu.


Omologul său speră să debuteze cu dreptul la primul meci şi a promis că echipa va arăta mult mai bine în perioada următoare, faţă de ultimele meciuri. „Vreau să jucăm aşa cum trebuie, vreau să funcţioneze tot jocul în toate compartimentele. Nu vom pregăti un meci să jucăm doar pe contraatac, pe apărare sau atac, trebuie să ştim să le facem pe toate foarte bine. E o provocare pentru mine venirea la CFR şi sper să reuşesc să îmi îndeplinesc toate obiectivele. Clasamentul nu ne avantajează, dar nu am renunţat nici la campionat", a spus Paulo Sergio.
„Feroviarii" nu vor conta pe Nicoară, suspendat, dar nici pe jucătorii accidentaţi de mai mult timp, Vass, Sare, Ronny şi Martinez. Va lipsi, cel mai probabil, şi senegalezul Modou Sougou, care va fi menajat. O echipă de start ar putea arăta astfel: Felgueiras - Pinto, Cadu, Piccolo, Camora - Mureşan, Godemeche - Hora, Bastos, Pedro - Kapetanos.

Meciul dintre CFR Cluj şi FC Braşov se joacă sâmbătă de la ora 19:30 şi va putea fi urmărit în direct pe Digisport şi în format live-text pe ziuadecj.ro.

 

Comenteaza