Debut sub aşteptări: cu un om în plus, CFR-ul a clacat la Botoşani

Debut sub aşteptări: cu un om în plus, CFR-ul a clacat la Botoşani
„Feroviarii" s-au împiedicat pe terenul unei nou-promovate şi au remizat alb cu FC Botoşani.

CFR Cluj pornea ca mare favorită în partida de la Botoşani, însă formaţia lui Rednic a arătat rău, şi şi-a creat foarte puţine ocazii deşi a evoluat în superioritate numerică peste 80 de minute.

Vezi aici meciul în format live text

Clujenii aveau o misiune facilă în Moldova, cel puţin aşa arătau calculele partidei. Botoşaniul are un lot alcătuit cu fotbalişti necunoscuţi, un buget mult mai mic decât CFR-ul şi speră să se salveze de la retrogradare. Rednic a anunţat că vrea să facă spectacol. Echipei sale nu i-a ieşit mai nimic, cu toate că fundaşul Botoşaniului Ciprian Dinu, a luat roşu în minutul 9 după ce l-a faultat pe Rui Pedro la marginea careului. În mod normal, feroviarii ar fi trebuit să facă instrucţie cu echipa gazdă, dar au avut probleme la construcţie, au dus mingea cu dificultate în faţa porţii şi nu au găsit spaţiile necesare fie şi pentru a-şi crea ocazii de gol. Tade s-a zbătut în faţă, dar ineficient, pierzând mai multe dueluri, iar Florin Costea şi-a pierdut din strălucirea arătată în pregătire.

Rednic a forţat ofensiva şi a mutat prima dată în minutul 28, renunţând la Sepsi în favoarea lui Pantelis Kaptanos. Nimic nou, însă, pe tabela sau în joc. În ciuda lipsei de idei şi precizie, CFR putea intra în avantaj la pauză, dar Rui Pedro n-a nimerit poarta din poziţie bună (35), irosind singura ocazie de gol a echipei sale.

Problemele au persitat în evoluţia CFR-ului şi în partea secundă, iar jucătorii au început să -şi piardă răbdarea. Obiora, Tade şi Kapetanos au avut câteva intrări dure, sancţionate şi de centralul Avram. Rednic a mutat din nou şi l-a introdus în teren pe Hora în locul lui Rui Pedro în minutul 62, însă nici acesta n-a reuşit să se remarce în vreun fel.

Formaţia din Gruia a forţat şi mai mult, a atacat cu toate liniile, dar degeaba! Kapetanos le-a mai pus ceva probleme adeversarilor, dar nu s-a lipit de gol. „Ne luptăm la titlu, e singurul obiectiv al nostru, cel mai important", au anunţat şefii clubului înaintea debutului de campionat. Debutul a fost mult sub aşteptări, în special exprimarea din joc. 0-0 la Botoşani şi un prim pas greşit în lupta pentru titlu. 7


Cristi Popovici, antrenor FC Botoşani:

"Vreau să îmi felicit echipa, a făcut un meci mare. Am rămas în inferioritate de la începutul jocului, dar am scos un punct mare. Baieţii s-au dăruit pe teren şi le mulţumesc, au spirit de sacrificiu."

 

FC Botoşani - CFR Cluj 0-0 (0-0)

 

l Stadion: Botoşani Spectatori: 4000

l FC Botoşani: Curileac - Patache, Dinu, Ursu, Acsinte - Fulop (Maghici, 90), Vasvari, Tincu, Croitoru (Ghinga, 79), Vraciu - Cârjan (I. Matei, 70)

l Antrenor: Cristi Popovici

l CFR: Felguerias - Velayos, Cadu, Piccolo, Edimar - Deac, Obiora, Sepsi (Kapetanos, 28), Fl. Costea - Rui Pedro (Hora, 62), Tade (Ogbu, 77)

l Antrenor: Mircea Rednic

l Cartonaşe galbene: Cadu (17), Rui Pedro (39), Tade (54), Kapetanos (60) / Croitoru (20)

l Cartonaşe rosii - C. Dinu (9)

l Au arbitrat: Marius Avram (Bucureşti) - Mircea Orbulet (Bucureşti), Bogdan Gheorghe (Bucureşti)

 

 

 

Etichete
Comenteaza