Déjà-vu. U-BT întâlnește pentru al treilea an consecutiv JL Bourg în EuroCup

Déjà-vu. U-BT întâlnește pentru al treilea an consecutiv JL Bourg în EuroCup
| Foto: facebook.com/JLBASKETBOURG

Campioana României se va deplasa pe terenul finalistei competiției continentale în stagiunea precedentă.

În ultimele două sezoane U-BT Cluj-Napoca a participat în EuroCup, iar constanta a fost reprezentată de întâlnirile cu JL Bourg. Situația se repetă și în actuala stagiune, când campioana României dă peste trupa din Franța din nou, în Grupa B a competiției.

Istoricul duelurile este de partea celor de la JL Bourg, care au câștigat toate cele 4 întâlniri reicte de până acum. În sezonul 2022-2023, francezii se impuneau cu 88-85, respectiv 88-79, în timp ce în stagiunea precedentă au câștigat 92-88 pe teren propriu și 98-89 în BT Arena din Cluj-Napoca.

Antrenor finalistei din sezonul trecut de EuroCup este același Frederic Fathoux, care a făcut performanță ca jucător alături de Pau-Orthez, formație alături de care a jucat la Cluj-Napoca, iar ulterior a devenit coechipier cu Ghiță Mureșan.

JL Bourg a început actuala stagiune cu un succes și un eșec în întrecerea internă, dar și cu o victorie categorică la debutului sezonului de EuroCup, scor 100-80 împotriva celor de la Hamburg.

Clubul fondat în 1910 își dispută jocurile de pe teren propriu în arena "Ekinox", ce are o capacitate de 3.548 de locuri. În această sală va avea loc și duelul cu U-BT Cluj-Napoca, programat miercuri, 2 octombrie, de la 20:30.

Comenteaza