Deplasare în fieful „bombardierilor": Adversara lui „U" are cea mai bună ofensivă pe teren propriu

Deplasare în fieful „bombardierilor
Universitatea va juca astăzi fără trei titulari pe terenul Astrei Giurgiu, echipă care a impresionat în meciurile de pe teren propriu, unde a marcat 31 de goluri în 12 partide.

Universitatea a avut un parcurs foarte bun în 2013, cu opt puncte obţinute în cele cinci meciuri disputate. Azi, „studenţii" vor avea, însă, cea mai dificilă misiune de până acum, urmând să evolueze pe terenul Astrei Giurgiu, o echipă în mare vervă în meciurile de acasă. Astra este, de altfel, echipa care a marcat cel mai mult pe propriul teren, cu o medie de peste 2,5 goluri şi un total de 31 de reuşite. Cu toate astea, Ionel Ganea, antrenorul Universităţii, anunţă că nu se va baricada în apărare şi va juca deschis. Astra - „U" Cluj se va juca vineri, de la ora 19:00, în direct pe Dolce Sport şi live-text pe ziuadecj.ro.

Mutarea de la Ploieşti la Giurgiu, pe malul Dunării, i-a priit de minune Astrei. Gruparea care strângea doar două-trei sute de spectatori pe arena din „9 mai" a ajuns să joace acum cu peste 3.000 de oameni pe teren propriu, iar schimbarea se vede şi în clasament. Echipa antrenată de Valentin Sinescu a ajuns pe locul doi în Liga I, cu 47 de puncte, fiind şi principala favorită la ocuparea acestei poziţii şi la finalul sezonului. Valentin Sinescu, un fel de „manta de vreme rea", a reuşit ceea ce, cu excepţia lui Gigi Mulţescu, predecesorii săi n-au izbutit: echipa joacă un fotbal spectaculos, marchează şi adună puncte pe bandă rulantă. Pe teren propriu, Astra are cea mai bună ofensivă din Liga I, cu 31 de goluri marcate în 12 meciuri, ceea ce înseamnă o medie de aproximativ 2,5 reuşite în fiecare partidă. După înfrângerea de pe „Naţional Arena", 0-1 cu Dinamo în precedenta etapă, e de aşteptat ca giurgiuvenii să atace încă din primul minut în căutarea victoriei. „E obligatoriu să câştigăm, nu ne permitem să facem vrun pas greşit pe teren propriu", a spus Sinescu.

Deşi calculele hârtiei îi dau ca mari favoriţi pe „astrali" înaintea partidei din această seară, Ionel Ganea anunţă că nu a pregătit o partitură defensivă. Mai mult, „Ganezul" a transmis că va încerca să obţină imposibilul, adică trei puncte pe stadionul „Marin Anastasovici"! „Respectăm Astra, au o echipă foarte bună, marchează multe goluri acasă, dar eu, ca antrenor, vreau să câştig. Aşa va fi şi mâine (azi - n. red), la Giurgiu, îmi pregătesc echipa pentru a învinge. Va fi cel mai dificil meci din deplasare de până acum", a spus Ionel Ganea, înaintea plecării „studenţilor" spre Giurgiu. Deşi are doi jucători suspendaţi, portarul Ionuţ Boşneag şi mijlocaşul Florin Hidişan, Ganea a decis să nu se bazeze pentru acest joc nici pe golgheterul Viorel Dinu, lăsat la Cluj drept pedeapsă pentru evoluţiile sale din ultimele trei partide. La antrenamentul de marţi, penultimul efectuat la Cluj, antrenorul „studenţilor" a testat o echipă cu Muzac, Borza, Apostu şi nou-venitul Vladimir Niculescu printre titulari, însă sunt şanse mari ca datele să se schimbe până în această seară. Un prim „11" al Universităţii ar putea arăta în felul următor: Moldovan (Niculescu) - Ciupe, Raţiu, Ninu, Nicola - Popa, Bucşa - Buleică, Muzac, Szekely (Borza) - Apostu (Tony).

Partida dintre Astra Giurgiu şi „U" se va juca vineri seară, de la ora 19:00, în direct pe Dolce Sport şi live-text pe ziuadecj.ro. În tur, giurgiuvenii s-au impus cu scorul de 3-1 pe Cluj Arena.

Patru oameni în pericol de suspendare

Ionel Ganea trebuie să gestioneze vineri seară atât partida, cât şi situaţia jucătorilor aflaţi la un pas de suspendare. Astfel, nu mai puţin de patru „studenţi" vor absenta la următorul joc, cel cu Dinamo, din deplasare, dacă vor fi avertizaţi în această seară. Lucian Turcu, Adrian Popa şi Dan Bucşa au acumulat trei „galbene", în timp ce Apostol Muzac are opt cartonaşe la activ, toţi urmând a fi suspendaţi dacă vor fi avertizaţi în această seară. Muzac are o situaţie mai specială, el urmând să fie suspendat la fiecare „galben" văzut.

 

Etichete
Comenteaza