Deplasare ușoară pentru ”feroviari”. CFR dă piept cu ultima clasată

Deplasare ușoară pentru ”feroviari”. CFR dă piept cu ultima clasată
Cu o victorie în meciul de sâmbătă, elevii lui Vasile Miriuță se pot apropia de locurile care asigură calificarea în play-off.

În acest moment, gruparea din Gruia ocupă locul 12 cu 2 puncte și un golaveraj de 9-5. Distanța dintre clujeni și a șasea formația din clasament, Gaz Metan Mediaș, este de 6 puncte. Aceasta din urmă a remizat, vineri, cu liderul Dinamo (1-1).

Totodată, "feroviarii" pot depăși campioana Astra Giurgiu, pe care au învins-o cu 5-1 în etapa trecută. Trupa lui Marius Șumudică are un avans de 2 puncte față de CFR, iar oboseala acumulată pe fondul jocurilor din cupele europene poate cântări greu. Giurgiuvenii vor evolua, duminică, contra echipei de pe locul 8, FC Voluntari.

De partea cealaltă, ACS Poli Timișoara se află pe ultimul loc din clasamentul Ligii 1. Formația antrenată de Ionuț Popa a reușit etapa trecută prima victorie din campionat, 3-2 cu CS Universitatea Craiova. Cu toate astea, bănățenii rămân în continuare pe minus. Aceștia mai au nevoie de încă 11 puncte pentru a ajunge pe 0.

Palmaresul "vișiniilor" la meciurile din deplasare este modest. În actuala stagiune, CFR Cluj a obținut un singur punct pe teren străin (1-1 cu Pandurii) și o înfrângere (1-3 cu Botoșani). Golaverajul nu este unul optimist pentru clujeni, aceștia primind patru goluri și marcând doar două.

În partidele de acasă, însă, "feroviarii" ocupă primul loc. Pe arena din Gruia, clujenii au învins Concordia Chiajna (2-0) și Astra Giurgiu (5-1) și au remizat cu Dinamo (0-0). Numărul golurilor marcate este superior celor încasate (7-1).

La rândul ei, Timișoara pare să aibă evoluții mai bune pe teren propriu. Etapa trecută, echipa lui Ionuț Popa a învins ocupanta locului 4, CS Universitatea Craiova (3-2). Succesul înregistrat în fața oltenilor e dovada că bănățenii încep să-și revină, deși îi mai despart încă 11 puncte de îndeplinirea primului obiectiv.

În momentul de față, cei mai în formă jucători ai CFR-ului sunt atacantul Cristian Lopez (4 goluri) și mijlocașul Davide Petrucci (2 goluri). Goalkeeperul Mihai Mincă se numără, de asemenea, printre fotbaliștii proeminenți ai formației "vișinii". Portarul de 32 ani a încasat doar două goluri până acum.

Din tabăra bănățenilor, cei mai periculoși jucători pot fi mijlocașii Marius Croitoru (1 gol), Cristian Bărbuț (1 gol), Andrei Artean (2 goluri), dar și fundașul Gabriel Cânu. Acesta din urmă este un fost elev al lui Vasile Miriuță. Cânu a fost antrenat de tehnicianul clujenilor în toamna anului 2013, când Miriuță se afla pe banca Ceahlăului.

Singura absență din lotul CFR-ului rămâne căpitanul Mario Camora. Fundașul portughez a suferit o întindere la glezne în partida cu Craiova din Cupa Ligii (0-0, 3-2 p). Din formația bănățenilor, va lipsi mijlocașul Adrian Poparadu. Acesta are o entorsă. De asemenea, la prima echipă vor reveni Elek, Neagu și Doman. Cei trei au fost folosiți drept exemplu pentrur estul echipei după eșecul din prima etapă, cu Botoșani (0-5).

Dacă va învinge sâmbătă, caculele echipei din Gruia vor deveni și mai simple. Etapa următoare va da piept cu ocupanta locului 4, CS Universitatea Craiova. 6 puncte în aceste două meciuri ar însemna formarea unor obiective mai îndrăznețe pentru "feroviari".

Timișoara, în schimb, își poate reduce șansele de a rămâne în primul eșalon. La ora actuală, are 11 puncte în minus și este pe ultimul loc.

Partida dintre ACS Poli Timișoara și CFR Cluj se joacă sâmbătă, de la ora 18:30, pe stadionul Dan Păltinișanu. Meciul poate fi urmărit la TV pe Dolce, Look și Digi.

Până acum, s-au disputat două meciuri din etapa a șasea:

Vineri: Concordia Chiajna - Politehnica Iași 0-0

Dinamo București - Gaz Metan Mediaș 1-1

ACS POLI TIMIȘOARA - CFR 1907 CLUJ

Echipe probabile:

ACS Poli Timișoara (4-2-3-1): Curileac - Scutaru, Cânu, Șeroni, Vădrariu - Artean, Doman - Sorescu, Croitoru, Cârstocea - Bărbuț

Antrenor: Ionuț Popa

CFR 1907 Cluj (4-2-3-1): Mihai Mincă - Peteleu, Larie, Mureșan, Tiago Lopes - Nascimento, Petrucci - Jakolis, Juan Carlos, Păun - Cristian Lopez

Antrenor: Vasile Miriuță

Locație: Stadionul Dan Păltinișanu, Timișoara

Brigadă de arbitri: Cristi Balaj (centru), Mircea Orbuleț și Dragoș Iliescu (tușă), Marian Balaci (arbitru de rezervă)

Observator de joc: Ioan Toma

Comenteaza