Derby de risc maxim: peste 300 de jandarmi la meci

Derby de risc maxim: peste 300 de jandarmi la meci
Un efectiv format din peste 300 de jandarmi ai Grupării Mobile de Jandarmi Cluj-Napoca, ajutaţi de către colegii lor din Târgu-Mureş, vor asigura măsurile de ordine publică la partida dintre CFR şi Universitatea Cluj, programată astăzi, de la ora 20:30, pe stadionul “Dr. Constantin Rădulescu”.

Astfel, începând cu ora 17:30, în imediata apropiere a arenei vor avea acces doar riveranii, respectiv persoanele care vor deţine asupra lor biletul de intrare la meci. Casieriile stadionului vor fi deschise până la ora 16:00, iar accesul în arenă se va face două ore mai târziu. Totodată, pe strada Gruia vor avea acces doar susţinătorii "Şepcilor roşii". Ca fapt divers, 11 suporteri ai Universităţii Cluj şi 4 ai CFR-ului au interdicţii de participare la meci după ce au săvârşit fapte antisociale în timpul competiţiilor sportive. Ei se află în baza de date a Jandarmeriei, iar dacă vor fi identificaţi în incinta stadionului vor risca amendă sau pedeapsa cu închisoare pentru o perioadă de până la trei luni.

De asemenea, potrivit Legii nr. 4/2008, privind prevenirea şi combaterea violenţei în sport, spectatorilor le este interzis să introducă pe stadion băuturi alcoolice, petarde, fumigene, torţe sau arme albe, să afişeze inscripţii care incită la ură naţională, rasială ori religioasă, să arunce obiecte în teren sau în direcţia altor spectatori, să sară gardul care delimitează spaţiul de joc sau să împiedice acţiunea forţelor de ordine. Numărul total al forţelor de ordine prezente la meci va fi îngroşat prin prezenţa stewarzilor în stadion şi a patrulelor de poliţie în zonele adiacente arenei.

 

 

Etichete
Comenteaza