Derby de România, varianta de sub panouri, se joacă la Cluj

Derby de România, varianta de sub panouri, se joacă la Cluj
Cel mai important meci din Divizia A la baschet, cel dintre “U” Mobitelco şi CSU Ploieşti, se dispută azi, în Sala Sporturilor “Horia Demian”.

“U” Mobitelco are astăzi ocazia revanşei după o finală complet ratată a campionatului trecut, pierdută cu un general 4-0 în faţa unei echipe modeste a CSU Ploieşti. Cele două formaţii se vor afla faţă în faţă în premieră de la acel episod, iar, pentru prima dată în ultimii ani, echipa prahoveană e într-o reconstrucţie totală, în timp ce “U” are atuul omogenităţii. Derby-ul României la baschet se joacă azi, de la ora 18:00, în direct la TVR 3.

“U” Mobitelco BT şi CSU Ploieşti au început campionatul cu două victorii, iar ambele au învins pe CSU Sibiu. Similarităţile continuă şi la capitolul dezamăgiri. Dacă clujenii au capotat surprinzător şi dureros pentru fani în Cupa României, unde au fost eliminaţi de BC Mureş Târgu-Mureş, campionii au ieşit prematur din FIBA Eurochallenge. Prahovenii au fost eliminaţi după o dublă manşă de ruşii de la Kimik Iouzni. “E un meci clasic între Cluj şi Ploieşti, care nu are nevoie de prezentare. Cred că ambele echipe vor să se revanşeze moral după dezamăgirile din startul sezonului, iar un astfel de joc e ocazia perfectă”, a caracterizat preşedintele executiv al “U” Mobitelco întâlnirea de azi. Acesta e de părere că, în ciuda schimbărilor masive din lot, CSU Ploieşti continuă să fie o mare forţă a României, mai ales datorită trioului autohton Burlacu-Blidaru-Szijarto. Spre deosebire de adversarii săi, “U” Mobitelco are marele avantaj al omogenităţii. “Într-adevăr, la ei au apărut mai mulţi jucători noi, jucători tineri. S-au despărţit de o parte din baschetbaliştii care au dus greul în ultimii ani, dar forţa lor stă în cei trei români: Burlacu, Blidaru şi Szijarto. Pentru jucătorii noştri noi va fi şi o ocazie a revanşei după eliminarea nedreaptă din finala campionatului trecut. În ceea ce-i priveşte pe Pesic şi Fometescu, cei doi jucători noi, ei cred că vor trăi derby-ul la un alt nivel”, a mai spus Cristescu.

Biletele pentru partidă se vor pune în vânzare în această dimineaţă şi vor costa 10 lei, în partea de jos a sălii, respectiv 5 lei în zona superioară. Cristescu se aşteaptă ca sala să fie plină, în ciuda dezamăgirii cauzate de eliminarea prematură din Cupă. “Sunt convins că vom avea parte de un public numeros, de o sală plină. Chiar dacă unii fani sunt supăraţi că am părăsit atât de repede Cupa României, sunt convins că suporterii noştri vor fi alături de noi indiferent de rezultat. Să nu uităm că suntem neînvinşi în primele două etape, am avut un meci greu cu Piteştiul, la câteva zile după dezamăgirea în faţa Mureşului, iar apoi am învins la Sibiu unde e greu pentru oricine să câştige”, a conchis preşedintele executiv al “U” Mobitelco.

Partida dintre “U” Mobitelco BT şi CSU Ploieşti se joacă azi, de la ora 18:00, în direct la TVR 3.

Lawrence revine în maximum o lună

Accidentat în luna februarie a acestui an, americanul David Lawrence se află în plin proces de recuperare, după operaţia la ligamente suferită în urmă cu patru luni. Baschetbalistul face antrenamente uşoare alături de colegii săi, iar Mircea Cristescu estimează că revenirea lui se va produce la debutul în Liga Europei Centrale, în luna noiembrie, chiar la Sibiu. “David e pe drumul cel bun. Participă la încălzire şi la mişcările uşoare de pregătire, urmând ca în două săptămâni să intre şi la fazele de contact din antrenamente. Eu zic că în maximum o lună îl vedem pe teren. Sperăm să ne bazăm pe el la meciul de la Sibiu, din Liga Europei Centrale”, a spus Cristescu.

Ploieştiul are o faţă nouă

Faţă de echipa din ultimii ani, CSU Ploieşti propune în acest sezon o nouă abordare. Din echipa prahovenilor nu mai fac parte vedetele Rashard Griffith, Darius Hargrove, Arvydas Cepulis sau Virgil Căruţaşu, ultimul component al Stelei. În schimb, Dado Arnautovic a mizat pe trei tineri jucători americani - Calhoun Qarraan, Doneal Mack, Jason Westrol - plus tinerii Vlad Negoiţescu, Adrian Guţoaia sau Vlad Dumitrescu.


Comenteaza