Derby decis la comisii. Walter: “Observatorul i-a spus lui Tudor să continue meciul!”

Derby decis la comisii. Walter: “Observatorul i-a spus lui Tudor să continue meciul!”
Florian Walter a comentat pentru ZIUA de CLUJ incidentele incredibile din timpul derby-ului Clujului. Finanţatorul “Şepcilor roşii” crede că “U” nu va pierde la “masa verde”.

Finanţatorul Universităţii, Florian Walter, speră ca meciul dintre "U" şi CFR, întrerupt în minutul 27 după o bătaie generală, stârnită de conflictul dintre Bornescu şi Cadu, să se rejoace. Walter e convins că echipa sa nu are cum să piardă la "masa verde" partida întreruptă marţi deoarece, spune el, nici observatorul Gheorghe Nedelescu şi nici arbitrul Alexandru Tudor nu au constatat în raportul de joc deficienţe de organizare.

Derby-ul dintre "U" şi CFR s-a încheiat prematur marţi seara, în minutul 27, după o bătaie generală, dar continuă la comisii. Bucuria ostentativă a lui Cadu în faţa peluzei "Şepcilor roşii", riposta lui Mircea Bornescu şi toate incidentele care au urmat au inflamat serios spiritele în Cluj. Comisia de Disciplină judecă mâine, însă, bazându-se exclusiv pe raportul întocmit de arbitrul Alexandru Tudor şi de observatorul Gheorghe Nedelescu. Finanţatorul lui "U", Florian Walter, a declarat pentru ZIUA de CLUJ că nu vede de ce clubul său ar trebui să piardă cu 0-3, aşa cum solicită CFR Cluj. "În raportul de joc nu s-au notat deficienţe de organizare, nu au fost fani care să intre în teren. Apoi, pentru meleul care s-a iscat la vestiare vor fi sancţionate strict persoanele implicate. Am vorbit cu observatorul şi el l-a îndemnat pe Tudor să reia partida. Arbitrul a refuzat. Spunea că trebuia să elimine câte cinci jucători din fiecare echipă, iar meciul nu mai putea fi reluat. Aici e altă chestiune discutabilă: dacă vorbim despre eliminări, trebuia să le reţină carnetele, acest lucru nu s-a întâmplat. Partida ar trebui să se rejoace. Din primul minut sau din minutul 27, asta rămâne să decidă comisia. În cel mai rău caz, pierd ambele echipe cu 0-3. Repet, observatorul ne-a felicitat pentru modul în care am organizat meciul. Nu au intrat spectatori pe teren, ceea ce s-a întâmplat pe gazon e treaba exclusiv a arbitrului", a spus finanţatorul lui "U".

Acesta a acuzat maniera de arbitraj a lui Tudor, invocând penalty-ul acordat CFR-ului, dar şi "galbenul" primit de Galamaz după un duel cu Sougou. Walter a acuzat gestul lui Cadu, dar şi reacţia lui Bornescu şi a kinetoterapeutului Liviu Ciucă. "Cadu nu avea voie să se bucure ostentativ şi să-i înjure pe fani. Şi la încălzire a venit ostentativ în acea zonă. Poate se aştepta cineva ca fanii noştri să intre pe teren, iar CFR să câştige la «masa verde». Nu e normal ce au făcut Bornescu şi Liviu Ciucă. Vor suporta consecinţele. Cu toatea astea, dacă CFR e un club profesionist, aşa cum ar trebui să fie, Cadu ar trebui să fie pus pe liber. A incitat la violenţă. Ar trebui să ştie ce stare tensionată creează un astfel de derby. Gândiţi-vă ce s-ar fi întâmplat dacă intrau suporterii pe teren. Sper că nimeni nu şi-a dorit asta", a mai spus Florian Walter.

Comisia de Disciplină a Ligii Profesioniste de Fotbal se va întruni mâine pentru a analiza incidentele de la derby.

Bornescu: "Cadu m-a făcut ţigan român"

Mircea Bornescu a declarat ieri, într-o conferinţă de presă, că nu regretă reacţia avută, fiind convins că dacă nu intervenea asupra lui Ricardo Cadu lucrurile ar fi degenerat şi s-ar fi putut ajunge la o reacţie dură şi violentă a fanilor. Bornescu a adăugat că portughezul l-a numit "ţigan român" şi l-a ameninţat cu bătaia în permanenţă. "S-a convenit înainte de meci să nu existe nici un fel de provocări. Imediat după marcarea golului, s-a dus către galeria noastră, a început să înjure, mi-am pierdut cumpătul, dar l-am împins doar şi i-am spus că e nebun şi inconştient. I-am zis că sar suporterii pe el. Camora a apărut în spatele meu şi m-a lovit cu piciorul, dar sunt bărbat, eu nu pot fi doborât aşa uşor. Acel jucător nu a luat nici galben, nimic. I-am zis lui Cadu: «Tu, mă, tu să mă baţi pe mine la mine acasă?». I-am zis să vină. Eu l-am aşteptat, dar el nu a mai venit! Cadu m-a făcut ţigan român. Asta mi-a spus", a dezvăluit Bornescu.

Cadu spune că n-a incitat la violenţă

Într-un interviu acordat pentru gsp.ro, Ricardo Cadu i-a răspuns lui Claudiu Niculescu, după ce acesta i-a transmis că "e un nimeni în Portugalia", că antrenorul lui "U" "e un nimeni şi în România şi în Portugalia". Portughezul a continuat, spunând că nu a greşit cu nimic prin gesturile sale de bucurie. "Am dat gol şi am mers în spatele porţii să mă bucur, consider că nu am făcut nimic exagerat. Am celebrat reuşita la acea poartă pentru că acolo am înscris, dacă aş fi făcut-o la cealaltă poartă, tot aşa aş fi procedat", a spus portughezul care a mers la IML pentru a-şi scoate certificat medico-legal. "Am ieşit de pe teren cu doi bodyguarzi. M-au condus în tunelul ce duce spre vestiare, iar la jumătatea lui m-au lăsat singur, iar în acel moment am primit un pumn în stomac şi unul în ceafă de la cineva din staff-ul Universităţii", a povestit Cadu pentru gsp.ro. În tur, după marcarea golului, Cadu s-a bucurat tot în faţa fanilor lui "U" de la tribuna a II-a, deşi marcase în poarta de la peluză, unde se aflau cantonaţi suporterii CFR-ului.

 

 

Etichete
Comenteaza