Derby nebun în Gruia. Universitatea a câștigat după 10 ani în casa rivalei CFR

Derby nebun în Gruia. Universitatea a câștigat după 10 ani în casa rivalei CFR
| Foto: FC Universitatea Cluj

Formația pregătită de Ioan Ovidiu Sabău a trecut de cea antrenată de Dan Petrescu, scor 3-2.

Încă de la început, gazdele au pus stăpânire pe minge și au împins liniile spre careul advers. CFR a dominat, în timp ce Universitatea a încercat să rupă jocul "feroviarilor" și să îndepărteze mingea de poarta lui Gertmonas. După câteva șuturi alături sau reținute de portarul lituanian, elevii lui Dan Petrescu au dat lovitura. Thaqi a aruncat de la margine, Postolachi a deviat pe spate, iar căpitanul Păun a reluat din foarfecă direct în plasă (24). Deși și-au revenit greu după golul încasat, finalul de repriză le-a aparținut "studenților".

Jucătorii lui Ioan Ovidiu Sabău au avansat în jumătatea adversă și au început să apară ocaziile. Totuși, "Șepcile roșii" s-au lovit de "zidul" Sava, cel care a intervenit salvator în mai multe rânduri. Mai întâi, s-a opus șutului trimis de Blănuță, iar Thaqi a scos de pe linia porții (35). Apoi, a scos la șutul suprinzător al lui Chipciu (42) pentru ca imediat să salveze și în fața lui Thiam (43) și să devieze în bară lovitura de cap trimisă de Cristea (45). Așadar, CFR conducea la pauză în Derby, scor 1-0.

Deși Universitatea a continuat evoluția bună din prima parte și în startul actului secund, gazdele au avut prima ocazie, când Fică a șutat în bară, din afara careului (53). După ce partida a fost întreruptă din cauza fanilor CFR-ului, jocul s-a reluat cu un corner, iar "studenții" au restabilit egalitatatea prin Masoero, care a reluat în plasă, cu capul (59). Oaspeții au continuat să pună presiune, Matei Ilie a făcut henț în careu, iar centralul a dictat penalty. Nistor a executat și chiar dacă Sava a ghicit colțul, "veteranul" și-a adus echipa în avantaj (68).

Bucuria nu a durat prea mult, jocul s-a mutat la cealaltă poartă, unde Michael a profitat de mai multe nesincronizări și, ajutat de devierea lui Cristea care l-a păcălit pe Gertmonas, a înscris pentru 2-2 (72). Jucătorii Universității nu au căzut din punct de vedere moral și aveau să dea o nouă lovitură. La 5 minute după ce au fost egalați, Bic a centrat, iar Ovidiu Popescu a apărut la colțul lung, fără marcaj, și a înscris cu capul, în ciuda opoziției lui Sava (77).

Ioan Ovidiu Sabău a încercat să închidă partida, iar jucătorii săi au făcut pasul înapoi în ultima parte a jocului. În schimb, elevii lui Dan Petrescu nu au mai găsit soluțiile potrivite, iar scorul final în Gruia a fost 3-2 în favoarea "Șepcilor roșii", care câștigă în casa marii rivale după 10 ani.

Comenteaza