Derby-ul Clujului a fost live-text pe ziuadecj.ro. Care au fost cele mai importante momente

Derby-ul Clujului a fost live-text pe ziuadecj.ro. Care au fost cele mai importante momente
Site-ul ziuadecj.ro v-a ţinut conectaţi pe tot parcursul zilei de ieri la tensiunea partidei.

12:39 Marius Nicoară ţine cu "U" diseară: "Le ţin pumnii ca să câştige"
Candidatul USL la Primăria Clujului, senatorul Marius Nicoară, ţine cu "U" la meciul de diseară. "Le ţin pumnii ca să câştige", spune el. "Sunt la Bucureşti, la datorie, deci nu voi putea asista la meci, dar cu certitudine o să-l urmăresc la televizor. Sunt «U»-ist şi le ţin pumnii ca să câştige", spune Nicoară.

12:45 Remus Lăpuşan ţine cu "U" diseară şi cu CFR în campionat
Preşedintele PSD Cluj, Remus Lăpuşan, ţine cu "U" diseară şi cu CFR în acest sezon de campionat.

12:52 Andrei Marga ţine cu CFR diseară: "are şanse să aducă echipe din Champions League"
La câteva ore după învestirea ca ministru al Afacerilor Externe, clujeanul Andrei Marga spune, întrebat cu cine ţine la derby-ul de diseară, că favorita sa e echipa care va putea aduce la Cluj echipe europene de calibru.
"Diseară ţin cu echipa care are şanse să aducă din nou la Cluj titlul şi echipe din Champions League. Asta e raţiunea cu care ţin cu CFR", a spus Marga. Fostul rector al UBB spune însă că nu este suporter "feroviar": "Nu sunt neapărat CFR-ist, dar întotdeauna am spus că trebuie să ţinem cu echipa care ne poate aduce echipe cum a fost Bayern München la Cluj".
Întrebat despre un pronostic, Marga spune că nu poate să-l ofere, "dar până la urmă va prevala interesul Clujului de a avea o echipă în Champions League, iar asta se va traduce într-un joc mai bun al echipei mai bine cotate".

14:07 Radu Moisin ţine diseară cu "U", dar speră că titlul ajunge la CFR
Primarul din Cluj, Radu Moisin, merge diseară la derby-ul Clujului: ţine cu "U", dar speră ca titlul să ajungă în Gruia.
"Mă duc la meci, sunt convins că va fi un spectacol fotbalistic pe care vreau să-l văd la faţa locului. Sper şi sunt convins că va fi un meci foarte frumos şi sunt convins că şi în afara stadionului lucrurile vor fi pe măsură. Sper într-o manifestare a suporterilor demnă de Cluj-Napoca", a spus el. Moisin este de părere că spectatorii nu vor asista la multe goluri la meciul de diseară. "E un meci cu miză foarte mare, nu cred că se va risca foarte mult", explică primarul.
Moisin ţine diseară cu "U", iar pronosticul său e un 1-0 pentru Universitatea sau un scor alb. "E un meci cu miză foarte mare. Îmi doresc ca titlul să vină la Cluj, dar mi-aş dori pe diseară să câştige Universitatea", spune primarul

16:40 Numărul biletelor vândute la derby-ul Clujului ajunge la 18.000, până în urmă cu puţine momente.
Acestora li se adaugă alte 2.500-3.000 de abonamente, plus invitaţii. Casele de bilete sunt deschise până la ora 18:30, adică cu trei ore înainte de începerea partidei.

17:00 Traficul auto şi pietonal în zona stadionului va fi restricţionat de la ora 18:00.
În zona arenei sportive vor avea acces doar persoanele care au documente de acces în stadion şi riveranii.

17:10 Accesul în stadion este permis de la ora 18:30.

17:30 Dacă majoritatea suporterilor Universităţii încep să se strângă în centrul oraşului, câteva zeci de fani sunt în acest moment pe Cluj Arena, unde pregătesc o coregrafie deosebită ce se anunţă a fi unică în România. Nici un fan nu stă degeaba, fiecare are câte ceva de meşterit, de lipit sau de întins pânze.

17:57 În Piaţa Muzeului sunt aproximativ 25 de fani ai Universităţii. Aceştia nu cântă deocamdată, ci preferă să-şi termine berile începute.

18:02 Piaţa Mihai Viteazu nu a fost ocupată de "U"-işti, momentan atmosfera este liniştită. În schimb, pe străzi trec grupuri mai mici sau mai mari cu însemne alb-negre.

18:03 Pe strada Regele Ferdinand sunt câteva zeci de "U"-işti. Un grup este în dreptul magazinului Central, iar altul, mult mai numeros, a ocupat barul Cram In, unde a comandat zeci de beri.

18:15 Câteva sute de suporteri sunt pe pietonala Eroilor şi în Piaţa Unirii. Au fost revoltaţi când au văzut că un microbuz de transport de copii a trecut prin dreptul lor, cu tineri îmbrăcaţi în tricourile CFR-ului. "Or venit din Săvădisla, cum îi aduce aşa, cu microbuzul statului?", a răbufnit Mircea Cenan, zis RJ, unul dintre liderii galeriei. Deocamdată atmosfera este destul de liniştită, sunt suporteri de toate vârstele, de la un puşti de un an, care a venit însoţit de bunică, până la persoane de vârstă venerabilă. Băieţelul este fiul unui fost jucător de la "U", Dan Radu.

18:28 Grupul suporterilor din centrul oraşului a ajuns deja la 1.000 de persoane. A început să plouă mărunt.

18:30 Au început cântecele. "Cluj-Napoca suntem noi, numai noi!", dar şi trivialităţile la adresa CFR.

18:30 S-au deschis porţile stadionului. Măsurile de securitate în zonă sunt drastice: 300 de jandarmi au fost mobilizaţi în zonă, acestora li se adaugă câteva zeci de agenţi de pază.

18:32 Terasele de pe Eroilor sunt pline de suporteri; se consumă cantităţi impresionante de bere.

18:37 Alexandru Tudor este arbitrul care va fluiera la centru derby-ul Clujului.

18:50 În Gruia, câteva sute de suporteri s-au adunat în vecinătatea stadionului, iar alte câteva sute se află la peluza stadionului. Aceştia cântă şi scandează "CFR, campioana sufletului meu!", dar şi trivialităţi la adresa rivalilor.

19:00 Pe Eroilor sunt 2.000 de suporteri; câţiva atârnă un fular vişiniu pe creanga unui pom şi îi dau foc, în uralele audienţei. La al doilea fular incendiat, intervin câţiva jandarmi. Din fericire, lucrurile nu degenerează, deşi au fost câteva îmbrânceli.

19:15 3.500 de suporteri au umplut Piaţa Unirii şi, încolonaţi, au plecat spre Cluj Arena.

19:20 Suporterii CFR Cluj au început acum marşul spre Cluj Arena, flancaţi de jandarmi.

19:25 Circulaţia pe B-dul 21 Decembrie este blocată. Mulţi şoferi blocaţi în trafic au preferat să ocolească centrul. Cei care au vrut să ajungă în Mănăştur au ajuns să ocolească Zorilor nu pe varianta Frunzişului, ci chiar pe drumul Făgetului.

19:50 Coloana de suporteri a ajuns pe strada George Coşbuc; şi aici maşinile sunt împiedicate să circule.

19:59 Un suporter de la "U" i-a întâmpinat singur pe suporterii CFR-ului, pe podul Napoca. Aceştia l-au admonestat. La intervenţia jandarmilor, nu s-au înregistrat alte incidente.

20:02 Câteva zeci de suporteri de la "U" s-au intersectat cu suporterii CFR-ului, aflaţi pe partea opusă parcului. Aceştia se înjură reciproc, se strigă "Uite-le, uite-le, uite-le bagaboantele!", iar fanii "feroviari" răspund cu "CFR, CFR!". Deocamdată incidentul nu a degenerat.

20:13 Suporterii CFR-ului au ajuns în aceste momente la intrarea peluzei dinspre Someş a stadionului Cluj Arena, sector pe care urmează să-l ocupe. Întâlnirea de mai devreme dintre suporterii lui "U" şi cei ai CFR nu s-a soldat cu alte incidente.

20:46 Fanii CFR-ului sunt obligaţi să se descalţe la intrarea în sectorul lor.

20:50 Peluza dinspre hotelul Sport, ocupată de fanii Universităţii, e plină-ochi. La cealaltă peluză îşi fac apariţia primii fani "feroviari", care au trecut de filtrul forţelor de ordine.

21:00 Jucătorii celor două echipe au ieşit la încălzire.

Transmisia live-text ziuadecj.ro se opreşte aici, în schimb începe transmisia derby-ului.

 

Comenteaza