GALERIE FOTO Derby-ul Clujului e LIVE TEXT pe ziuadecj.ro. Penalty pentru CFR, e 1-0. Bătaie generală, meciul a fost SUSPENDAT

GALERIE FOTO Derby-ul Clujului e LIVE TEXT pe ziuadecj.ro. Penalty pentru CFR, e 1-0. Bătaie generală, meciul a fost SUSPENDAT
Cel mai aşteptat meci de pe Cluj Arena, cel dintre Universitatea Cluj şi CFR, a început azi la ora 21.30, şi a fost suspendat după o jumătate de oră, după o altercaţie generală între jucători.

23.14 Arbitrul Alexandru Tudor şi asistenţii săi au părăsit stadionul cu capul în pământ, tot în duba Jandarmeriei. Au fost apostrofaţi de cei adunaţi în zona tribunei oficiale, pentru că ar fi distrus meciul.

23.10 Arpad Paszkany la Digi Sport: Este trist, dar din păcate e o realitate. În fapt meciul a fost oprit de Tudor în momentul în care cei de la firma de pază, care trebuia să se ocupe de ordinea de pe stadion, l-au lovit pe Cadu. Primele lovituri din partea aşa-zişilor bodyguarzi. Eu ştiu de la persoanele care se aflau în imediata apropiere: unul i-a aplicat o lovitură la ficat, altul în zona stomacului. Altul, din staff-ul Universităţii, l-a lovit cu laşitate, din spate, cu pumnul în cap. Cadu a greşit, dar pentru asta sunt sancţiuni disciplinare decise de arbitri, nu de adversari.

23.05 Alexandru Boc la Digi Sport: decizia finală a fost luată de arbitrul Tudor. S-a produs o încăierare generală în tunel, el a văzut-o. Normal ar fi trebuit să elimine câte cinci jucători de la fiecare echipă şi nu se mai putea relua meciul. Putea chema ambele echipe la mijlocul terenului, dădea cartonaşe roşii, rămâneau 4-5-6 jucători, nu se putea relua meciul iar oamenii îşi dădeau seama ce s-a întâmplat. Acum spectatorii nu ştiu ce a fost. Mai departe comisiile vor decide. E prima dată în carierea mea de fotbalist şi de oficial când se întâmplă aşa ceva. Cadu a provocat, nu trebuia să meargă la galeria Universităţii.

22.59 George Galamaz la Digi Sport: din păcate nu e normal, cu siguranţă Cadu a greşit, dar nu mi se pare normal ca la un asemenea meci un arbitru să dea atât de uşor un penalty sau un galben în minutul 5. Jucăm fotbal, ar trebui să ne lase să jucăm. Stadionul s-a umplut ca să vadă un meci, dar cu asemenea scandaluri şi asemenea arbitri e păcat de fotbal. Nu e normal. E un joc de fotbal, lumea vine să-l urmărească, şi nu e normal să fii provocat. Dacă săreau spectatorii? Aici nu sunt garduri, săreau pe jucătorii de la CFR şi se întâmpla vreo nenorocire. Eu sper ca meciul să se rejoace iar măsurile care se vor lua să fie corecte.

22.57 Bornescu la Digi Sport: Se ştia că va fi un meci cu încărcătură foarte mare. Am convenit şi noi şi, din câte am înţeles de la nea Ando, să nu provocăm în niciun fel suporterii, pentru că se pot întâmpla multe lucruri negative. Nu e normal ce a făcut Cadu. Putea mege în terenul său, nu să meargă la suporterii noştri, să-i provoace. Ce se îmtâmpla dacă suporterii intrau pe teren? A făcut un gest care nu e normal, nu mergi să îţi baţi joc de suporterii adverşi, indiferent de situaţie. După care m-a ameninţat că mă prinde şi mă bate. Dacă tot ne-a dat roşu, i-am spus "Hai să mergem la vestiar, să mă baţi acolo, nu aici să ne vadă toată lumea". Nea Ando a recunoscut că a greşit Cadu. Aici e mai mult decât un derby şi trebuie să avem grijă cum ne purtăm, pentru că nu ştiu dacă va mai avea puterea Cadu să iasă în oraş. Am intrat în vestiar, eram pe margine, a venit nea Ando şi m-a luat în braţe, după care am plecat în vestiar. Dacă nu megeam eu atunci la Cadu, săreau suporterii în teren. Ce se întâmpla atunci? La întrebarea asta trebuie să răspundă cei de la CFR.

22.56 Finanţatorul Universităţii Cluj, Florian Walter, l-a îmbrăţişat pe Bornescu pentru atitudinea din timpul meciului, deşi gestul său l-a eliminat şi a aprins scânteia încăierării generale.

22.52 "Feroviarii" au părăsit stadionul cu duba Jandarmeriei. Antrenorul Ioan Andone recunoaşte că "feroviarul" Cadu a greşit, "nu trebuia să incite, dar nici să iei un jucător la bătaie pe culoar nu e normal". "Vom face o conferinţă de presă şi vom spune mai multe, vedem ce se va întâmpla", a spus el.

22.43 Felix Grigore la Digi Sport: Alexandru Tudor a decis că jocul va fi întrerupt nu din motive organiaztorice, nu din cauza suporterilor,partida se va rejuca. Noi nu aveam nicio vină. Trebuia să fie eliminat cine era necesar şi dacă jocul se putea juca cu numărul minim de jucători. Rămâne de văzut ce vor hotărî comisiile abilitate. CFR Cluj a părăsit terenul. Comisia de disciplină se întruneşte vineri. le mulţumesc acestor suporteri minunaţi care au înţeles că trebuie doar să-şi arate ataşamentul faţă de aceeşti jucători şi nu ne-au creat niciun fel de problemă.

- "Feroviarii" au părăsit stadionul, însoţiţi de jandarmi. Vor fi transportaţi cu o "regină".

Cu câteva momente în urmă jandarmii au încercat să evacueze galeria Universităţii Cluj, dar fanii refuză să părăsească arena.

22.39 Un oficial de la Universitatea Cluj spune că arbitrul Tudor a oprit meciul pentru că ar fi trebuit să dea câte şase cartonaşe roşii la fiecare echipă.

22.36 Iuliu Mureşan la Digi Sport: Bornescu ar fi meritat două cartonaşe roşii în acelaşi timp. Care e vina lui Cadu şi care e vina noastră? Trebuia să continue meciul. Se calmau jucătorii. E regretabil ce s-a întâmplat. Va fi o decizie la "masa verde", în favoarea noastră, pentru că jucătorii noştri nu au făcut nimic. Gestul lui Cadu a fost provocator, aşa e, dar nu se dă roşu pentru aşa ceva. Şi-a arătat devotamentul cu mâna pe inimă.

22.35 Observatorul Nedelescu a spus că nu poate da declaraţii din postura sa. Există mai multe scenarii privin acest meci: "U" pierde cu 0-3, meciul se rejoacă începând din minutul 27 fără spectatori, de la scorul de 1-0 pentru CFR, sau DigiSport spune că Alexandru Tudor a oprit meciul pentru că trebuiau eliminaţi prea mulţi jucători, fapt care ar putea duce la un caz fără precedent, ca ambele echipe să piardă meciul cu 0-3. Un al patrulea scenariu, cu şanse mici,este ca meciul să se rejoace de la minutul 1.

- Explicaţia observatorului la meci: dacă Tudor ar vrea să reia meciul, ar trebui să elimine cinci jucători de la fiecare echipă.

22.23 Claudiu Niculescu la Digi Sport: A venit Felix Grigore şi ne-a spus că domnul Tudor vrea să oprească meciul. A fost bătaie generală, nu am înţeles foarte exact. Dar nu e normal ce se întâmplă în aecst campionat, nu e normal! Aveam o părere extraordinar de bună despre domnul Tudor. A venit aici clar cu lecţia învăţată! Ne-am schimbat total părerea despre acest arbitru în acestă seară. A dat galben la galamaz, penalty-ul am înţeles că nu a fost. Şi una peste alta vine şi acest mare jucător, Ricardo Cadu de la CFR Cluj, care în Portugalia era un nimeni. E un meci de risc maxim şi el a mers şi a provocat suporterii. Sunt convins că totul a fost intenţionat în seara asta aici. Dacă vom pierde cu 3-0 sau se va rejuca meciul, nu ştiu. În tribune a fost un spectacol frumos. Nu poţi face aşa ceva, ce a făcut Cadu în seara asta. Mergi, bucură-te cu suporterii tăi, fă ce vrei tu, dar nu mege în faţa suporterilor noştri să-i inciţi! A fost intenţionat. Ştia că suporterii noştri au nervii întinşi la maxim la acest meci şi a profitat. Şi Mircea a greşit, nu trebuia să răspundă provocării, dar puneţi-vă în locul lor! Rar mi-a fost dat să văd aşa un stadion la un derby important din camponatul nostru. Sunt atât de dezamăgit şi de trist de ce s-a întâmplat în această eară aici, încât îmi găsesc cuvintele greu. Domnul Alexandru Tudor a vrut să facă pe cineva campion în seara asta. Mă bucur că e un arbitru român la acest meci. Suporterii nici acum nu pleacă acasă. De ce? Pentru că un jucător a trebuit să strice acest meci. Sunt convins că a fost ceva făcut cu intenţie.

22.20 Jucătorii lui "U" fac turul stadionului şi le mulţumesc spectatorilor. Meciul nu va mai fi reluat. După toate probabilităţile, CFR va câştiga la "masa verde" cu 3-0.

22.19 Toţii oficialii CFR au plecat din tribuna oficială.
Se pare că scandalul de la vestiare a pornit de la masorul Universităţii Liviu Ciucă, acesta lovindu-l pe Cadu.

ORA 22.18 S-a decis: meciul a fost suspendat! Fotbaliştii Universităţii au venit la galerie ca să o salute, aceasta din urmă epuizează tot arsenalul de fumigene pregătit pentru un eventual gol al "studenţilor".

ora 22.17 Meciul e întrerupt de mai bine de un sfert de oră.

ora 22.05 Meciul e în continuare întrerupt.

- Jucătorii de la "U" s-au întors pe teren. "Feroviarii" sunt tot la vestiare.

- Feroviarii acuză faptul că un suporter "U" l-a lovit pe Cadu în drumul spre vestiare. Imediat a intervenit antrenorul Ioan Andone, care a sărit în apărarea jucătoruluui, iar de acolo lucrurile au degenerat cu o bătaie generală la vestiare, între toţi jucătorii. Mircea Bornescu a fost greu oprit de către colegii lui şi stafful echipei pentru a nu-i aplica o corecţie fizică dură căpitanului CFR

min. 27 Andone le face semn elevilor săi să iasă de pe teren! Aceştia părăsesc gazonul şi intră la vestiare.

min. 26 Toţi jucătorii Universităţii fug la vestiare.

min. 25 În poarta Universităţii va intra Boşneag.

min. 25 Cartonaş roşu pentru Bornescu şi pentru Cadu. Ambii sunt eliminaţi.

Se încing spiritele, după gol Cadu merge spre sectorul ocupat de suporterii gazdelor, este îmbrâncit de Bornescu şi înconjurat de fotbaliştii de la Universitatea, care îi aruncă cuvinte grele.

min. 24 Cadu transformă și este GOL!! Bornescu a ghicit colțul la care a șutat Cadu, dar nu a puttu respinge: mingea a mers în bară și apoi în plasă.

min. 23 Lovitură de colţ pentru CFR: Lyon centrează, Bornescu respinge,e penalty! scos de Gabi Mureşan.

min. 18 Marian Cristescu încearcă să treacă de Cadu, care însă se opune, va fi aruncare de la margine pentru "U".

min. 11 Lovitură liberă pentru CFR Cluj, centrare pentru Ronny, Bornescu boxează şi va fi aruncare de la margine pentru "feroviari".

min. 10 Galben penrtu Galamaz, care l-a lovit cu piciorul în cap pe Sougou la un duel aerian pentru minge.

min. 8 Cristea în careu, e întâmpinat de Cadu, pe care îl faultează.

min. 7 Mendy centrează, Beto atinge mingea, care iese în afara terenului; mingea va fi repusă în joc de feroviari.

min. 6 Grozav reia cu capul, dar peste poartă.

21.04 "Feroviarii" poartă banderole negre pe braţ în respect faţă de pierderea suferită în familie de preşedintele clubului, Iuliu Mureşan.

21.32 în tribune sunt 20.000 de spectatori; dintre aceştia, suporterii CFR sunt doar 600 de persoane.

21.30 A început meciul

21.00 Meciul începe peste o jumătate de oră. Cele două echipe au ieşit la încălzire în urmă cu puţine momente. Vezi aici toate evenimentele înainte de intrarea suporterilor pe stadion

Iată echipele de start:

"U" Cluj:
Bornescu - D. Popa, Galamaz, Szukala, Mendy - Hoban - Morar, Marinescu, Cristescu, Cristea - Grozav.

Antrenor: Cl. Niculescu.

Rezerve: Boşneag, Pele, Tony, Cojocnean, Boştină, Păcurar, Drăghici

CFR Cluj:

Beto - Lionn, Cadu, Maftei, Camora - Mureşan, Godemeche - Sougou, Rui Pedro, Hora - Ronny.

Antrenor: Ioan Andone.

Rezerve: Stăncioiu, Panin, Piccolo, Peralta, Sare, Vranjes, Kapetanos

Arbitri: Alexandru Tudor, ajutat de Cristian Nica şi Vasiel Marinescu

Comenteaza