Derby-ul Clujului, varianta din peluze. Fanii promit o atmosferă incendiară

Derby-ul Clujului, varianta din peluze. Fanii promit o atmosferă incendiară
Suporterii Universităţii anunţă că vor “zugrăvi” centrul oraşului şi Cluj Arena în alb-negru. Aproape 600 de fani ai “feroviarilor” şi-au anunţat prezenţa la derby.

Urmând tradiţia anilor precedenţi, ultraşii "Şepcilor roşii" vor muta spectacolul de pe străzi direct în tribunele celui mai modern stadion al oraşului. Suporterii CFR-ului vor fi şi ei la datorie. "U" - CFR se joacă astăzi, de la ora 21:30, în direct la Digi Sport 1, dar şi în format live-text pe site-ul ziuadecj.ro.

Cluj Arena va găzdui astăzi primul şi probabil cel mai echilibrat derby local, ocazie cu care fanii gazdelor promit un show incendiar. Dacă înaintea partidei din turul campionatului ei şi-au stabilit în premieră "cartierul general" la stadionul de lângă Parcul Central, în vreme ce rivalii lor s-au întâlnit în faţa statuii lui Mihai Viteazul, lucrurile vor sta complet diferit de această dată. Prin intermediul unui comunicat postat pe site-ul suporterilor "alb-negrilor", www.ucluj.ro, aceştia au anunţat că vor ocupa începând cu ora 17:30 principalele locaţii din centrul oraşului, urmând ca la ora 19:00 grupurile de fani să-şi dea întâlnire la statuia lui Matei Corvin, de unde vor porni organizat spre stadion.

Doi dintre cei mai cunoscuţi suporteri ai Universităţii Cluj, Călin Mişan şi Bogdan Blaga, au confirmat informaţiile în cadrul conferinţei de presă organizată ieri la sediul clubului. Pe de altă parte, ei s-au arătat optimişti în privinţa şanselor ca finanţatorul Florian Walter, despre care presa prahoveană a scris că va prelua din vară clubul Petrolul Ploieşti, să continue proiectul început în urmă cu trei ani la Cluj. "Pentru noi fiecare meci al Universităţii este o bucurie, nu doar cel cu CFR. Centrul Clujului va fi alb-negru, nu doar Eroilor (Bulevardul Eroilor - n. red). Vom arăta încă o dată că acest oraş respiră alb-negru. «U» nu stă în Walter (finanţatorul Florian Walter - n. red.), în nimeni, ci în marea masă a suporterilor. Hotărârea de a pleca sau rămâne îi aparţine doar lui, nu putem să îl influenţăm. «U» nu aleargă după cupe, trofee. Pentru noi o eventuală participare într-o cupă europeană era un bonus.

Nu ştiu care va fi situaţia finanţatorului, dar înclin să cred că Walter va rămâne. A investit trei ani, iar ca să o iei de la capăt în altă parte e foarte dificil. Claudiu Niculescu a intrat în istoria clubului. Simt că s-a apropiat de club, s-a îndrăgostit de Universitatea Cluj, cred şi sper că va rămâne în continuare. În 2008 (anul în care CFR a cucerit primul titlu - n. red.) eram la un alt nivel. Echipa de astăzi se poate bate de la egal la egal cu ei şi cred că suntem chiar mai buni. Mâine (azi - n. red.) va fi un alt meci, atunci aveam anumite greutăţi legate de picioare. Nu cred că sunt suspiciuni la acest meci, dacă sunt vor ieşi la iveală, dar nu cred că şi-ar permite cineva să calce greşit", a precizat Mişan. Colegul său din peluză, Bogdan Blaga, a ţinut să le transmită un mesaj favoriţilor. "La asemenea meciuri ne pregătim cu mintea şi cu sufletul, asta trebuie făcut şi asta trebuie să gândească şi jucătorii. Nu avem nici o apăsare legată de problema obiectivului. Ca dovadă, am fost constanţi ca şi prezenţă şi susţinere pe tot parcursul acestui campionat", a precizat Blaga.

Chiar dacă aveau dreptul la 1.500 de tichete, echivalentul a 5% din capacitatea stadionului Cluj Arena, suporterii "feroviari" au solicitat un număr de numai 550, a anunţat Mihai Domşa, unul dintre liderii suporterilor. Galeria CFR-ului va ocupa o parte a sectorului inferior al peluzei dinspre Someş. "Am solicitat 550 de bilete pentru acest meci. Ne vom întâlni în Gruia şi de acolo vom merge spre stadion pe traseul stabilit de jandarmerie. Chiar nu ştiu în clipa asta dacă va fi o coregrafie", a declarat pentru ZIUA de CLUJ liderul facţiunii Commando Gruia, Mihai Domşa. Până ieri s-au vândut aproape 10.000 de bilete, dar oficialii Universităţii speră ca stadionul să fie aproape plin la ora jocului. Preţurile acestora variază între 30 de lei, la cele două peluze, şi 300 de lei, la loje.

Derby-ul Clujului începe la ora 21:30, în direct la Digi Sport 1, dar şi în format live-text pe site-ul ziuadecj.ro.

 

Comenteaza