Derby-ul cu Gaz Metan, şansa “reabilitării” pentru “U” Mobitelco

Derby-ul cu Gaz Metan, şansa “reabilitării” pentru “U” Mobitelco
Campioana “U” Mobitelco vrea să pună punct perioadei nefaste pe care o traversează de câteva etape încoace şi să dea lovitura în fieful liderului provizoriu al Diviziei A la baschet masculin, Gaz Metan Mediaş. Întâlnirea de astăzi e programată la ora 18:15 şi va fi transmisă de postul Digi Sport 3.

Aflaţi pe ultima treaptă a podiumului, cu 39 de puncte, unul mai puţin decât formaţia lui Ovidiu Teleabă, "studenţii" ţin morţiş să treacă examenul de la Mediaş în tentativa lor de a încheia sezonul regulat pe primul loc. Chiar dacă jocul acestora continuă să figureze la capitolul minusuri, cel mai recent episod consemnându-se runda trecută pe terenul "lanternei roşii" Politehnica Iaşi, unde victoria le-a revenit cu emoţii (81-70), clujenii nu dezarmează. Drept dovadă, antrenorul Marcel Ţenter aşteaptă ca formaţia sa să "explodeze" tocmai în fieful echipei momentului în Divizia A. Pe de altă parte, el a adăugat că Paul Chetreanu, Mihai Silvăşan şi Tyler Morris, toţi trei accidentaţi, au şanse infime de recuperare până în play-off.

"Venim după o perioadă nefastă, în care nu am jucat un baschet foarte bun şi asta s-a materializat în rezultatele care nu au reflectat valoarea echipei. Sper să arătăm o altă atitudine începând cu acest meci. Aştept un joc foarte echilibrat fizic, împotriva unei echipe cu o bancă lungă. Mediaşul este într-un vârf de formă, a demonstrat-o şi etapa trecută, cu CSM Bucureşti. Într-un campionat toate formaţiile au fluctuaţii, aşa am avut şi noi, dar important este modul în care îşi revine o echipă după o asemenea cădere. Paul Chetreanu este în proces de recuperare, nu este 100% refăcut, dar şansele ca el să joace sunt foarte mici. Silvăşan, de asemenea, nu este refăcut. În ce măsură vor fi recuperaţi el şi Chetreanu până la play-off este un mare semn de întrebare. Morris se pregăteşte, după cum s-a văzut pe imagini, însă nu cred că va putea juca în play-off pentru că, dincolo de recuperarea propriu-zisă, este vorba de ritmul de joc, care, mai ales în play-off, este mult mai alert", a declarat Ţenter.

Pe de altă parte, pivotul sârb Zoran Krstanovic crede că echipa sa este gata să bifeze victorii pe linie până la startul play-off-ului. "Va fi un meci foarte greu pentru ambele echipe. Cred că de fiecare dată când cele două s-au întâlnit s-a jucat un baschet de calitate. Am pierdut câteva jocuri, nu suntem mulţumiţi de acest lucru, dar suntem pregătiţi pentru cele care vor urma. Ne dorim să ajungem în finală, unde contează mai puţin adversarul. Mai sunt multe partide până în play-off şi vrem să le câştigăm", a conchis "Zoki". Federaţia Română de Baschet i-a delegat la acest meci pe arbitrii Alin Faur, Laszlo Bukureşti şi Alin Roşu, în vreme ce comisar va fi Eugen Poenaru.

 

 

Etichete
Comenteaza