Deținătoarea Cupei Belarusului vine la Cluj. Detalii despre Neman Grodno, primul adversar european al CFR-ului

Deținătoarea Cupei Belarusului vine la Cluj. Detalii despre Neman Grodno, primul adversar european al CFR-ului
| Foto: facebook.com/fcneman

Formația din Gruia se pregătește pentru startul unui nou parcurs în preliminariile cupelor europene, iar primul meci va fi pe teren propriu.

CFR Cluj a beneficiat de coeficientul acumulat în ultimii ani și va întâlni un adversar ce pare abordabil la prima vedere, Neman Grodno, vicecampioana și deținătoarea Cupei Belarusului.

Primul oponent al "feroviarilor" se află la jumătatea campionatului intern, iar după 15 etape ocupă locul al treilea, cu 33 de puncte, la două lungimi în urma primelor două clasate, Dinamo Minsk și Torpedo Zhodino.

Totuși, campionatul din Belarus a luat pauză, iar Neman Grodno nu a mai disputat un meci oficial de la început lunii iulie, ceea ce ar putea reprezenta un avantaj pentru CFR Cluj, care a disputat deja primele două etape din Superligă.

De-a lungul timpului, formația din Gruia a mai întâlnit alte două echipe din Belarus, Dinamo Minsk și Șahtior Soligorsk. Cu primii, "feroviarii" s-au duelat în sezonul 2014-2015 din preliminariile UEFA Europa League și au pierdut ambele jocuri, 1-0, respectiv 2-0. În schimb, de Șahtior Soligorsk, CFR Cluj a trecut după 0-0 și 1-0, în stagiunea 2022-2023 din preliminariile UEFA Conference League.

De partea cealaltă, Neman Grodno s-a mai duelat cu un club din România în urmă cu 20 de ani, când întâlnea Steaua, în preliminariile Cupei UEFA. Chiar dacă ambele meciuri s-au încheiat la egalitate, 1-1, respectiv 0-0, bucureștenii se calificau în turul următor grație golului marcat în deplasare.

Primul joc al dublei dintre CFR Cluj și Neman Grodno va avea loc joi, 25 iulie, în Gruia, în timp ce returul se va disputa pe 1 august, în Ungaria, la Gyor. Învingătoarea va întâlni în următorul tur preliminar, echipa eliminată din dubla de UEFA Europa League, dintre Braga și Maccabi Petah-Tikva.

Comenteaza