Din căpitan al “Şepcilor roşii”, Boştină a ajuns fotbalist la “U” II

Din căpitan al “Şepcilor roşii”, Boştină a ajuns fotbalist la “U” II
Conflictul dintre Ionuţ Badea şi Gabriel Boştină şi-a atins ieri punctul maxim, când mijlocaşul a fost trimis la echipa secundă, în Liga a III-a.

Cu mai puţin de o săptămână înaintea derby-ului cu Steaua Bucureşti, apele la Universitatea se învolburează serios. Gabriel Boştină, liderul echipei în ultimul sezon şi jumătate, a fost trimis la echipa secundă din cauza unor acte de indisciplină, după cum anunţă conducerea clubului. Boştină s-a antrenat ieri pentru prima dată alături de Cucui, Ţicrea sau Luca.

Într-un an şi jumătate, Boştină a ajuns să parcurgă drumul de la statutul de lider incontestabil al vestiarului "Şepcilor roşii" la cel de jucător al echipei secunde a clubului. Relaţia dintre Ionuţ Badea şi Boştină n-a fost niciodată dintre cele mai bune, însă evenimentele din primul cantonament din Antalya au dus-o într-un punct critic. "Badea a fost nemulţumit de atitudinea lui Boştină din timpul petrecut în afara antrenamentelor, a fost un conflict rece", povesteşte un apropiat al echipei. Antrenorul a decis atunci să-i retragă banderola şi a supus la vot, în vestiar, alegerea unui nou căpitan. Cel care a primit cele mai multe voturi a fost Lukasz Szukala, urmat de Claudiu Niculescu şi Tavi Abrudan. Boştină n-a făcut deplasarea în cel de-al doilea stagiu de pregătire din cauza unei accidentări, care l-a împiedicat să evolueze şi în jocul cu Rapid Bucureşti, din prima etapă a anului.

Sâmbătă şi duminică, jucătorii care n-au făcut parte din lotul deplasat în Giuleşti au avut programate două antrenamente, iar Boştină a lipsit nemotivat. De acolo şi până la trimiterea sa la echipa secundă a fost doar un pas. "A lipsit nemotivat la două antrenamente prevăzute pentru echipă sâmbătă şi duminică, cu nume şi oră. El nu a venit şi asta a fost tot. Prin absenţă, şi-a desconsiderat colegii şi staff-ul. Decizia este pe termen nedeterminat", a explicat ieri Ionuţ Badea. "Este decizia staff-ului tehnic. Suntem un club profesionist şi fiecare trebuie să respecte regulile", a spus Cosmin Irimieş, directorul executiv al Universităţii.

Boştină s-a prezentat ieri la primul antrenament al echipei secunde, desfăşurat la baza sportivă "Dan Anca". Mijlocaşul care va împlini 35 de ani în această vară a ajuns cu 15 minute înainte de ora de start a şedinţei de pregătire, cu maşina sa personală, şi n-a dorit să dea declaraţii. Mijlocaşul a efectuat doar alergări uşoare, aflându-se încă în proces de recuperare după accidentarea suferită în primul cantonament. În 2010, după ce echipa a promovat în prima ligă, finanţatorul Florian Walter şi-a început campania de transferuri cu numele lui Gabriel Boştină. Jucătorul venit de la Dinamo a primit banderola de căpitan al echipei, fiind un veritabil lider al vestiarului. Pentru Universitatea, fostul dinamovist a evoluat în 43 de partide şi a înscris cinci goluri.

N-are drept de joc în Liga a III-a

Gabriel Boştină se va antrena pe "perioadă nelimitată" alături de echipa secundă, însă nu are drept de joc în al treilea eşalon. Numele lui Boştină se află pe lista de 12 jucători din prima echipă care nu pot evolua pentru "satelit", conform regulamentelor Federaţiei Române de Fotbal. "Eu ştiu doar că vine la antrenamente. Nu cred că are drept de joc sau dacă se va ajunge până acolo", a comentat şi Gică Barbu, antrenorul de la "U" II.

Alin ŞUTEA, Cătălin SUCIU

Comenteaza