Din "exclus" a ajuns de neînlocuit. CFR mizează pe revenirea lui Sare

Din
Accidentat anul trecut într-un meci cu Basel, ivorianul cu paşaport belgian va reintra în curând pe terenul de joc.

Mijlocaşul le-a lipsit „feroviarilor" în retur , iar oficialii clubului aşteaptă ca acesta să reintre cât mai repede pe gazon. Bakary Sare se antrenează normal cu echipa şi ar putea intra deja pe teren în următoarea etapă, pe terenul Petrolului Ploieşti. „Este foarte important să revină cei accidentaţi, care ne-au lipsit foarte mult şi s-a văzut acest lucru", a explicat finanţatorul Arpad Paszkany.

Fotbalistul a fost transferat la începutul anului 2011 de la RSC Anderlecht şi era privit ca o mare speranţă, la cei 21 de ani ai săi, dar s-a evidenţiat la început prin mai multe acte de indisciplină. A fost chiar trimis la formaţia secundă în vara aceluiaşi an pentru că a refuzat să facă deplasarea într-un cantonament din Austria, dar apoi a primit o nouă şansă în octombrie, fiind reprimit la antrenamente de antrenorul Jorge Costa. Mijlocaşul s-a evidenţiat în următorul stagiu de pregătire al echipei, în Antalya, iar în mandatul lui Ioan Andone şi-a câştigat un loc de titular. A jucat constant la CFR, dar a ieşit accidentat în timpul meciului cu FC Basel, din preliminariile Ligii Campionilor, la finalul lunii august . Conform primului diagnostic pus la stadion, el a suferit o fractură cu deplasare de peroneu, iar predicţiile cele mai optimiste arătau că va putea reveni la antrenamente în două luni de zile.

Recuperarea sa a fost greoaie, însă acum, ivorianul e pregătit să joace din nou fotbal. El se şi antrenează normal de o bună perioadă, cu restul lotului şi ar putea intra în calcule pentru partida cu Petrolul, din runda următoare.

Ioan Andone consideră că, dacă fotbalistul ar fi fost apt de joc, formaţia clujeană ar fi stat mult mai bine în clasament. „E un jucător de mare valoare, are o calitate ieşită din comun, e foarte bun la centrul terenului. Eu nu înţeleg de ce nu a revenit încă, pentru că eu îl aşteptam pe teren în decembrie, îmi făceam planuri că va fi recuperat. Cu el, CFR-ul e mult mai puternică, el este un mare plus şi te ajută enorm la mijloc. Vreau să-l văd în scurt timp pe teren ", a declarat Ioan Andone pentru ZIUA de CLUJ.

Fără consistenţă în jocul median şi oficialii clubului „feroviar" îşi pun mari speranţe în revenirea fotbalistului. „Vom face transferuri, cinci sau şase în vară, dar este foarte important să-i recuperăm şi pe cei accidentaţi, care ne-au lipsit enorm. Mă refer la Vass, Ronny şi să nu uităm de Bakary Sare", a spus finanţatorul din Gruia.

 

1.200.000 de euro este valoarea de piaţă a ivorianului potrivit site-ului de specialitate transfermarkt.de.

 

 

Comenteaza