Dinastia Nwakaeme: fratele lui Tony ar putea ajunge la “U” VIDEO

Dinastia Nwakaeme: fratele lui Tony ar putea ajunge la “U” VIDEO
Dickson Nwakaeme, fratele mai mare al “studentului” Tony, este monitorizat de Universitatea şi ar putea ajunge pe Cluj Arena în iarnă, atunci când îi expiră înţelegerea cu finlandezii de la Kups.

Universitatea a pus ochii pe fratele lui Tony Nwakaeme, Dickson, un atacant în vârstă de 25 de ani, care evoluează pentru gruparea finlandeză Kups, fostă adversară a Gazului Metan în Europa League. Dickson va deveni liber de contract în această iarnă, atunci când îşi încheie înţelegerea cu gruparea pentru care a înscris de şapte ori în ultimele 17 meciuri jucate.

Clujenii au stabilit că vor mai aduce trei jucători în această iarnă pentru a întări echipa, fapt confirmat chiar de finanţatorul Florian Walter la finalul derby-ului cu CFR, 1-3. Tot Walter declarase în urmă cu câteva zile că urmăreşte atât jucători din Liga I, cât şi fotbalişti din campionate nordice, precum cel al Finlandei. "Chiar am văzut câteva meciuri din Finlanda şi pot spune că nivelul e foarte bun. Mi-au plăcut foarte mult arbitrajele. Vor mai veni doi-trei jucători, am început discuţiile cu unii", a declarat omul cu banii de la "U". Unul dintre jucătorii monitorizaţi de clujeni, Dickson Nwakaeme, este fratele mai mare al lui Tony (22 de ani) şi evoluează de doi ani în Finlanda pentru Kups, grupare pentru care a jucat 62 de meciuri, marcând 16 goluri. Dickson a fost împrumutat pentru un tur de campionat în Danemarca, la Aalborg, reuşind un singur gol în şapte partide. La iarnă, atacantul îşi va încheia conturile cu formaţia din Finlanda, având cale liberă spre "U". "E un jucător foarte tehnic, talentat. Mi-ar plăcea să jucăm împreună. Ştiu doar că la iarnă va deveni liber de contract", s-a rezumat să declare Tony.

Universitatea caută din timp un înlocuitor pentru Claudiu Niculescu. Veteranul şi unul dintre cei mai iubiţi jucători ai "Şepcilor roşii" a anunţat că se va retrage la finalul acestui sezon, cu promisiunea de a lăsa echipa pe un loc calificant în cupele europene. Mai mult, formaţia clujeană este posibil să se despartă şi de alţi jucători în această iarnă, după cum a dat de înţeles Walter. "Sunt echipe interesate de jucătorii noştri. Discutăm pentru oricine, am investit mult în ultimii doi ani şi jumătate şi iată că echipa a început să producă. Vânzarea jucătorilor nu este, însă, o prioritate. Dacă va exista un interes clar şi un preţ bun, discutăm", a spus Florian Walter.

Universitatea a refuzat în urmă cu ceva vreme o ofertă concretă pentru Gabriel Machado din partea lui Şerif Tiraspol. Moldovenii ofereau un milion de dolari pentru serviciile atacantului brazilian, însă acesta a preferat să-şi prelungească angajamentul cu "U" până în 2014. "Vreau să câştig titlul cu «U» şi doar apoi să plec", spunea Machado la acea vreme. Tony Nwakaeme şi Adrian Cristea sunt pe lista Stelei, primul fiind monitorizat şi de gruparea italiană Genoa.

 

 

Etichete
Comenteaza