Doi clujeni în campionatul mondial de baschet 3x3

Doi clujeni în campionatul mondial de baschet 3x3
Doi baschetbalişti de la "U" Mobitelco, Alex Pop şi Vlad Corpodean, ajung la campionatul mondial "3x3". Cei doi au fost convocaţi de Federaţia Română de Baschet, iar din echipa României mai fac parte un baschetbalist orădean şiu un altul din Bucureşti.

Alex Pop şi Vlad Corpodean vor face echipă cu Torok Rolland de la CSM Oradea şi cu Iosif Pârlog, de la Dinamo Bucureşti. "E o competiţie nouă la nivel mondial de 3x3", spune Alex Pop.. "Plecăm mâine (astăzi-n.red.) la Timişoara la un cantonament. Având în vedere că este vorba de un campionat mondial, mă aştept să fie o competiţie puternică, cu mulţi jucători valoroşi".

România va participa la competiţie cu patru echipe - două la feminin şi două la masculin. La masculin, România e reprezentată de campioana naţională universitară, "Lucian Blaga" din Sibiu, şi de selecţionata federaţiei de baschet. "Mă simt bine să reprezint România, indiferent de nivel, chiar dacă nu sunt foarte familiarizat cu acst gen de competiţie, de 3x3", spune Vlad Corpodean pentru site-ul oficial al clubului clujean de baschet. "Sper să facem treabă bună în Serbia, cred că aceste competiţii sunt un foarte bun prilej de a ne ţine în formă şi în perioada de vacanţă".

Echipa FRB este antrenată de Gabriel Clapon, antrenorul clubului sportiv şcolar din Iaşi. Competiţia are loc între 9 şi 18 iulie la Kragujevac, în Serbia, unde ajung 15 echipe la masculin din Italia, Serbia, Ungaria, Slovenia, Arabia Saudită, Bulgaria, Bosnia Herţegovina, Brazilia, Germania, Israel şi România. Doar Serbia, Ungaria, Arabia Saudită şi România trimit câte două echipe în competiţie.

Etichete
Comenteaza