Doi foşti “studenţi” la Braşov. “Stegarii” insistă şi pentru Cojocnean

Doi foşti “studenţi” la Braşov. “Stegarii” insistă şi pentru Cojocnean
Portarul Marius Popa şi mijlocaşul Nasser Menassel vor juca în sezonul viitor pentru echipa antrenată de Ionuţ Badea. Braşovul îl doreşte şi pe Sebastian Cojocnean.

Formaţia pregătită de Ionuţ Badea, fost antrenor al Universităţii, şi-a făcut deja o mare parte din "cumpărăturile" pentru viitorul sezon, iar de pe lista de achiziţii n-au lipsit doi ex-"studenţi": portarul Marius Popa şi mijlocaşul francez Nasser Menassel. FC Braşov insistă şi pentru Sebastian Cojocnean, unul dintre cei mai importanţi jucători rămaşi la "U", după "dezertarea" celor 14 care au luat drumul Ploieştiului.

Cariera lui Cojocnean a fost revitalizată tocmai de Ionuţ Badea, actualul antrenor al Braşovului, care l-a luat într-un cantonament în Antalya în momentul în care fotbalistul era într-un litigiu financiar cu şefii lui "U". De atunci, extrema dreaptă a devenit unul dintre fotbaliştii de bază ai "Şepcilor roşii", fiind la un moment dat şi în atenţia echipei naţionale. Surprinzător pentru mulţi, "Cojo" a refuzat să plece la Petrolul, alături de ceilalţi 14 foşti colegi şi a ales să rămână la Universitatea pentru a se lupta pentru evitarea retrogradării. Ofertat de Braşov, mijlocaşul în vârstă de 24 de ani le-a mărturisit apropiaţilor că doreşte să rămână la Universitatea pentru a pune umărul la revitalizarea echipei, iar apoi să plece direct la o echipă din străinătate.

La Braşov, Badea i-a adus pe doi dintre jucătorii cu care a colaborat la mai toate echipele pe care le-a antrenat. Portarul Marius Popa şi mijlocaşul Nasser Menassel au lucrat cu Badea la defuncta Internaţional Curtea de Argeş, Pandurii Târgu-Jiu şi Universitatea Cluj, iar începând din acest sezon vor colabora şi la FC Braşov. Ambii au fost disponibilizaţi în stagiunea trecută de Universitatea, Nasser fiind pus pe liber în iarnă, iar Popa imediat după plecarea lui Badea de la echipă. Cei doi vor lucra din nou cu tehnicianul echipei de sub Tâmpa, care are ca obiectiv clasarea pe un loc la mijlocul clasamentului. La FC Braşov va evolua şi Paul Batin, atacant împrumutat de la CFR Cluj.

Tony a ajuns şi el la Ploieşti

Fostul atacant al lui "U", Tony Nwakaeme (28 de ani), a făcut şi el joncţiunea cu lotul Petrolului Ploieşti, la o săptămână după reluarea pregătirilor formaţiei lui Florian Walter. Nigerianul a absentat motivat şi s-a prezentat direct în primul cantonament al echipei, care se desfăşoară la Mogoşoaia. Conform site-ului oficial al "lupilor", azi va ajunge şi Gheorghe Grozav, cel care va întregi, practic, lotul "Universitatea Cluj" de la Ploieşti.

800.000
de euro

este cota lui Sebastian Cojocnean, conform transfermarkt.de, cel mai important site de analiză a pieţei fotbalistice.

 

Etichete
Comenteaza