Doi tineri jucători de la U-BT, convocați la loturile naționale

Doi tineri jucători de la U-BT, convocați la loturile naționale
| Foto: u-bt.basketball

Campioana României va fi reprezentată la selecționatele României de David Lăpuște și David Fîntînă.

"Pe lângă acțiunile echipei de seniori din luna august, doi dintre tinerii jucători ai campioanei vor fi prezenți la națională. Este vorba despre David Lăpuște și David Fîntînă.

David Lăpuște se regăsește în lotul U20 al României, care s-a reunit la Târgoviște. Tricolorii au parte de pregătire centralizată, apoi se vor deplasa în data de 20 iunie la Pitești. Acest oraș va găzdui și FIBA EuroBasket, Divizia B. Competiția se va desfășura în perioada 10-21 iulie, iar România este repartizată în grupa D, alături de Bulgaria, Georgia, Estonia și Albania.

În schimb, David Fîntînă este convocat la naționala U18. Echipa națională începe de astăzi pregătirile la București, pentru FIBA U18 EuroBasket, Divizia B. Competiția va avea loc la Skopje, în perioada 24 iulie – 4 august. Românii au parte de o grupă dificilă, cu Muntenegru, Slovacia, Olanda și Bulgaria", a transmis U-BT Cluj-Napoca.

David Lăpuște a devenit o prezență constantă în rotația campioanei României, iar pe lângă minutele din Liga Națională a evoluat și în EuroCup, în timp ce David Fîntînă a făcut pasul la seniori înaintea stagiunii precedente.

Comenteaza