Doliu în sport! Ciclist celebru, călcat mortal de un camion. În vară a participat la Turul României

Doliu în sport! Ciclist celebru, călcat mortal de un camion. În vară a participat la Turul României

Sportivul a fost lovit de un camion în timp ce mergea cu bicicleta de-a lungul unui drum regional din Italia.

Fostul ciclist italian Davide Rebellin a încetat din viață astăzi, în urma unui accident de circulație, care a avut loc în orașul italian Montebello Vicentino.

Potrivit presei din Italia, sportivul a fost lovit de un camion în timp ce mergea cu bicicleta de-a lungul unui drum regional. Accidentul ar fi avut loc chiar înainte de prânz, la o intersecție, iar șoferul camionului nu a oprit, fiind în acest moment căutat de polițiști. Este posibil ca acesta să nu-și fi dat seama de producerea accidentului, scrie Eurosport.

Sportivul italian avea 51 de ani și în această vară a participat la Turul României 2022, unde a fost cel mai în vârstă competitor. 

Deși cu victorii importante în competiții precum Tirreno Adriatico, Paris - Nisa sau Amstel Gold Race, Davide Rebellin a fost implicat și într-un scandal de dopaj. În 2009, Comitetul Olimpic Italian a anunțat că Rebellin a fost depistat pozitiv la o substanță interzisă la un test efectuat în timpul Jocurilor Olimpice de la Beijing (2008). Ciclistul a cerut proba B, dar rezultatul a fost același. Comitetul Olimpic din Italia i-a cerut acestuia despăgubiri de 500.000 de euro pentru denigrarea imaginii sportului italian, dar și o pedeapsă de 12 luni de închisoare, pe baza unei legi introduse în 2000, care prevedea închiderea sportivilor până la 3 ani pentru cazuri de dopaj. În 2015 Rebellin a fost, însă, achitat de toate acuzațiile.

loading...
Comenteaza