Dragomir despre ancheta DIICOT privind transferurile: La LPF, în acte, Walter nu mai este patronul Universităţii Cluj

Dragomir despre ancheta DIICOT privind transferurile: La LPF, în acte, Walter nu mai este patronul Universităţii Cluj
Preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, a declarat, astăzi, într-o emisiune televizată, că, potrivit actelor existente la LPF, omul de afaceri Florian Walter nu mai este patronul Universităţii Cluj, dar admite că situaţia din "spatele cortinei" poate fi alta.

Referindu-se la ancheta DIICOT, care cercetează transferul a 15 fotbalişti de la Universitatea Cluj la Petrolul Ploieşti, Dragomir crede că investigaţia este organizată de persoane care doresc ca Florian Walter să cedeze echipa ardeleană gratis. "Dacă a supărat pe cineva care are sânge în instalaţie ... Nu ştiu dacă îl bagă la puşcărie, dar îl târăşte prin tribunale ani de zile. Îl sperie, îl traumatizează. După părerea mea, se doreşte ca el să dea echipa gratis, că jucătorii nu-i mai poate da înapoi", a declarat Dragomir, la DigiSport.

Întrebat cum este posibil ca Walter să deţină două cluburi în Liga I, Dragomir a răspuns: "În acte nu mai este. Mărginean este patronul. Şi le-am interzis printr-o adresă acum câteva zile să mai joace cu sponsorul (n.r. - Romprest, comania lui Walter, sponsoriza U Cluj) pe piept. Din punct de vedere al actelor suntem beton, avem alt acţionariat. Nici sponsorul nu mai este acelaşi. Dacă o exista în spatele cortinei altceva ce noi nu cunoaştem, eu nu sunt organ de anchetă şi nici nu mă bag la asemenea prostii. Iar vrei să mă dea vreunul în judecată şi să ajung iar pe la DNA?"

Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) informează că, în perioada mai-septembrie 2012, persoane din cadrul SC Fotbal Club Universitatea Cluj SA au acţionat în scopul obţinerii unor beneficii financiare substanţiale prin transferarea, cu titlu gratuit, a unui număr de 15 jucători de fotbal către SC Fotbal Club Petrolul SA.

Poliţia Română precizează că sportivii sunt înregistraţi la noul club, figurând cu o valoare de transfer ridicată, unul dintre ei fiind transferat deja la un al treilea club sportiv contra unei sume apreciate la 250.000 de euro.

Astfel, se estimează că, prin această modalitate, clubul sportiv din Cluj a fost prejudiciat cu aproximativ 10,95 milioane euro (45.225.000 RON), arată Poliţia Română, într-un comunicat remis agenţiei MEDIAFAX.

 

Etichete
Comenteaza