Dragomir la "Jocuri de putere": "Piţurcă ar fi trebuit să-şi ceară scuze în faţa ţării după meciul cu Olanda"

Dragomir la
Preşedintele LPF, Dumitru Dragomir, a declarat, joi, că selecţionerul Victor Piţurcă ar fi trebuit să-şi ceară scuze "în faţa ţării" după înfrângerea, cu scorul de 0-4, înregistrată de naţionala României, la Amsterdam, în meciul cu Olanda, din preliminariile Cupei Mondiale din 2014.

 

Întrebat la sediul MTS, unde şeful ligii a participat la o dezbatere pe teme de sport, dacă Piţurcă ar fi trebuit să-şi ceară scuze în locul preşedintelui FRF, Mircea Sandu, Dragomir a răspuns: "Categoric, Piţurcă trebuia să-şi ceară scuze şi nu în faţa suporterilor, ci în faţa ţării".

Preşedintele LPF susţine că nu intenţionează să ceară demiterea antrenorului echipei naţionale, care trebuie lăsat să încheie actuala campanie de calificare. Însă dacă reprezentativa României ratează prezenţa în barajul pentru Cupa Mondială, "trebuie luate măsuri cu cei care au răspuns de această calificare", consideră Dragomir.

"Eu nu cer demiterea lui Piţurcă, ar fi o tâmpenie din partea mea. Înseamnă că nu aş fi profesionist. Trebuie să-şi ducă această campanie la bun sfârşit. Numai că un semnal de alarmă trebuia tras. El trebuie să-şi găsească fundaşi laterali în formă, un mijlocaş şi un atacant valoroşi. Ne trebuie multe ca să ajungem la baraj. Dacă nu ne calificăm, atunci trebuie luate măsuri cu cei care au răspuns de această calificare", a spus Dragomir.

Dumitru Dragomir, care îndeplineşte şi funcţia de prim-vicepreşedinte al FRF, este sigur că Piţurcă va prezenta în Comitetul Executv al federaţiei un raport după cele două meciuri disputate de echipa naţională în ultima săptămână, în preliminariile Cupei Mondiale.

"Nu se poate să nu asculţi de nimeni. Eu nu vreau să-mi ceară Piţurcă sfatul, dar nu veau să cădem în derizoriu. Adică, atunci când Comitetul Executiv cere o informare pentru a o da publicităţii, mi se pare o mare nesimţire să vii cu o pagină în care să enumeri meciurile jucate. Adică toată populaţia României şi noi din Comitetul Executiv suntem nişte tâmpiţi? Acum sigur va prezenta Piţurcă un raport, în urma intervenţiei mele de la acel Comitet Executiv. Uşor-uşor, intrăm în normalitate. Nu mă mai aştept la o foaie acum, pentru că acum nu-l mai iartă presa", a mai spus Dragomir.

Echipa naţională a României a fost învinsă, marţi, în deplasare, pe Amsterdam ArenA, cu scorul de 4-0 (1-0), de reprezentativa Olandei, într-un meci din grupa D a preliminariilor Cupei Mondiale din 2014. Vineri, România a remizat la Budapesta, cu Ungaria, scor 2-2.

Preşedintele FRF, Mircea Sandu, a declarat, miercuri, la revenirea în ţară de la Amsterdam a delegaţiei României, că le cere scuze suporterilor români pentru situaţia jenantă în care i-a pus în meciul cu Olanda, dar a precizat că selecţionerul Victor Piţurcă va rămâne în funcţie.

 

Comenteaza