Dramatic la pătrat. ”U” Mobitelco a murit și a renăscut în meciul cu CSU Sibiu

Dramatic la pătrat. ”U” Mobitelco a murit și a renăscut în meciul cu CSU Sibiu
”U” Mobitelco a învins în meciul al patrulea al sfertului de finală cu CSU Sibiu.

”U” Mobitelco rămâne în lupta pentru podiumul campionatului național de baschet masculin, după o victorie incredibilă cu CSU Sibiu, 90-89. A fost al patrulea meci al seriei, iar clujenii aveau neapărat nevoie de victorie pentru a duce întâlnirea în decisiv. Elevii lui Bobo Pintea au început meciul bine, dar apoi au pierdut ritmul și au fost conduși chiar și cu 16 puncte. Sezonul putea fi considerat deja ratat și nimeni nu mai spera ca echipa să ”învie”. Clujenii au avut, însă, o izbucnire de orgoliu în sfertul al patrulea, împinși de la spate de publicul entuziast, și au reușit să câștige miraculos.

Deși căpitanul Silvășan a fost descalificat încă dn minutul 34, clujenii au remontat în ultimul sfert pasivul uriaș. Un ”defence” motivat, completat de câteva reușite de la 6,25 metri au fost rețeta revenirii. Ba chiar, cu două minute înainte de final, Hargrove a adus Clujul în avantaj, 76-74, cu o aruncare de 3 punte. Cu două secunde înainte de finalul celor 40 de minute, Sparks a avut șansa coșului victoriei, dar a fost faultat de Popa Calotă. Scorul era 78-79, dar din cele două aruncări libere americanul a transformat doar una.

Egal și au urmat prelungirile, în care ”U” Mobitelco a beneficiat de descalificarea lui Ceskovic, cel mai bun om al oaspeților. Părea ca victoria a devenit o misiune ușoară pentru clujeni, mai ales că timp de două minute sibienii nu au știut unde e coșul advers. Nu se putea însă altfel: două aruncări ratate de clujeni și câteva neatenții au dus la un nou final pe muchie de cuțit. La 80-78, Lee a avut două aruncări libere, dar, precum Sparks, a transformat doar una. În ultimele 10 secunde, sibienii au avut mingea, însă Cuic și colegii săi s-au apărat cu încrâncenare și au obținut victoria.

La final, sibienii au contestat intervenția lui Cuic asupra lui Popa Calotă, de la ultima fază a partidei, însă singurul lucru validat de arbitri a fost victoria clujenilor, care merg la Sibiu să caute un loc în semifinale. Principalul marcator al clujenilor a fost Kuburovic, cu 21 de puncte, urmat de Hargrove, 13 puncte, și Baciu, cu 12. Meciul decisiv va avea loc în 7 mai, la Sibiu.

Comenteaza