Dramatica poveste a tânarului Tony, plecat de acasă la 22 de ani!

Dramatica poveste a tânarului Tony, plecat de acasă la 22 de ani!
Când Tony a plecat din Nigeria natală să-şi urmeze menirea fotbalistică, o mâţă albă (simbolul ghinionului pe continentul african) i-a tăiat calea şi două ursitoare l-au oprit din drum. „Vei întineri în fiecare an”, i-a spus baba cea bună, dar cea rea nu s-a lăsat mai prejos: ”Poţi să fugi, de Walter nu vei scăpa!”

Ajuns la Universitatea Cluj pe când mugurii de primăvară îi arătau 22 de ani, Tony l-a cunoscut pe Walter, cel care îi va deveni mamă şi tată, bunică şi bunic, trei ramuri din arborele genealogic. A trăit fericit Tony cu Walter patron vreo doi ani, pănă când tânărul nigerian a împlinit 20 şi atunci Walter i-a spus: "Tinere, nu te mai pot plăti. Să pleci, de vrei, oricum, să nu mai stai". Şi a plecat Tony. A plecat până la Ploieşti unde şi-a cunoscut noul patron, pe Walter. La 19 ani ţi se pare că tot ce zboară se mănâncă, cum să nu ai încredere în Walter? A semnat tânărul cu ochii închişi, dar nu a trecut mult şi pe când să-şi serbeze Tony majoratul, Walter l-a chemat la el şi i-a spus: "Copile, mi-eşti drag cum puţini mi-s. Dar nu te mai pot plăti şi e cazul să pleci. Du-te de-ţi caută un alt patron!" Aşa i-a spus Walter lui Tony, sfărmând o inimă de 17 ani.
A umblat Tony ce-a umblat prin ţară şi într-o zi a ajuns la Cluj, la Universitatea. Aici şi-a cunoscut noul patron, pe Walter. Acesta i-a propus un contract pe termen scurt, căci nimeni nu mai investeşte astăzi în copii de 16 ani. A acceptat sărmanul Tony cu gândul că poate, în sfârşit, patronul acesta e altfel ca ceilalţi.

Ieri, la un oficiu poştal din îndepărtata Nigerie a sosit o telegramă cu următorul conţinut: „Dragi nepoţi. Stop. Bunicul vostru e bine. Stop. Mai am câţiva ani şi scap de Walter. Stop. L-am cunoscut pe Mărginean. Stop. Ce poate fi mai rău? Stop ."

 

Etichete
Comenteaza