Dramatism în Sala Polivalentă. U-BT a câștigat în prelungiri cu BCMU Argeș Pitești

Dramatism în Sala Polivalentă. U-BT a câștigat în prelungiri cu BCMU Argeș Pitești
| Foto: u-bt.ro

Echipa pregătită de Mihai Silvășan s-a impus în overtime, scor 106-104, în fața formației pe care o va întâlni miercuri în sferturile Cupei României. 

Partida din Sala Polivalentă a început cu un moment de reculegere în memoria lui Radu Țenter, decedat săptămâna trecută. Startul meciului a fost unul echilibrat, iar ambele echipe au părut că au o problemă de concentrare. Din punct de vedere ofensiv, cele două combatante au preferat puncte ușoare, pe pătrundere, în detrimentul aruncărilor de la distanță. După primele 10 minute, scorul era 20-19 pentru oaspeți.

Sfertul secund s-a desfășurat după aceleași coordonate, cu un joc echilibrat. Niciuna dintre cele două formații nu s-a putut desprinde pe tabelă, cea mai mare diferență fiind de două posesii. Clujenii au început să arunce de la distanță și precizia aruncărilor i-a adus în avantaj la pauză, scor 41-40.

“Studenții” au revenit mai montați de la vestiare și au reușit un parțial de 5-0, în startul sfertului al treilea. Deși a controlat partida și a reușit să se distanțeze pe tabelă, echipei lui Mihai Silvășan i-a lipsit intensitatea în finalul perioadei de joc. Atunci a ieșit la rampă Kyndall Dykes, care nu marcase în primele două perioade de joc, dar a înscris de 13 ori în sfertul al treilea, iar cu 10 minute înainte de final, scorul era 69-65.

Piteștenii au început mai bine ultimul sfert și au reușit să preia conducerea. Treptat, în jocul clujenilor s-a instalat nervozitatea, după ce elevii "studenții" au contestat mai multe decizii de arbitraj. Oaspeții au fost aproape de a obține victoria, dar Nandor Kuti a marcat patru puncte în interval de câteva secunde și a trimis meciul în prelungiri. Experiența echipei pregătite de Mihai Silvășan s-a văzut în overtime, unde clujenii au controlat jocul și au reușit să se impună, scor 106-104. 

Cei mai buni marcatori ai clujenilor au fost Dykes (22 de puncte), Dorsey (22 de puncte) și Washburn (14 puncte).

Echipa pregătită de Mihai Silvășan va juca tot împotriva celor de la BCMU FC Argeș Pitești, de data aceasta în sferturile Cupei României. Partida se va disputa miercuri, 13 martie, în Sala Polivalentă.

Comenteaza