Dramatism pe Cluj Arena. Elveția a fost aproape de o revenire spectaculoasă contra Italiei

Dramatism pe Cluj Arena. Elveția a fost aproape de o revenire spectaculoasă contra Italiei
| Foto: uefa.com

EURO U21 a propus o nouă înfruntare de top pe Cluj Arena, încheiată cu victoria italienilor, scor 3-2.

Cel de-al doilea joc de pe Cluj Arena a început furtunos, iar selecționata italiană, rănită în orgoliu după primul meci, a dat rapid lovitura. Tonali a centrat din corner, iar fundașul Pirola a reluat în plasa porții elvețiene (6).

"Azzurini" au continuat să forțeze, iar tabela s-a modificat din nou în minutul 11, când Saipi a respins lovitura de cap trimis de Gnoto, dar balonul a ajuns tot la italian, care a majorat diferența. Elvețienii au echilibrat situația din teren, însă meciul din tribune a fost dominat de italieni.

Chiar dacă atmosfera a fost una de vacanță, uneori câteva voci de copii s-au auzit îndemnând echipa italiană și pe liderul ei, Sandro Tonali. În ciuda eforturilor reprezentativei elvețiene, golul a venit tot în poarta lui Saipi. În prelungirile primei reprize, Parisi a profitat de o inexactitate a defensivei adverse și a stabilit scorul pauzei pe Cluj Arena, 3-0.

Actul secund a început chiar mai spectaculos decât prima parte. La două minute de la reluare, Imeri a trimis un șut superb din afara careului, care l-a lăsat fără replică pe Carnescchi (47). Situația italienilor s-a complciat și mai tare cinci minute mai târziu, când "coșmarul" României Zeki Amdouni a redus diferența la un singur gol (52).

"Azzurrini" și-au revenit din șoc și au semnat două oportunități bune, înainte ca întreg stadionul să stea cu sulfetul la gură la ocazia lui Males. Elvețianul a scăpat singur de la centrul terenului, s-a apropiat de careul italian, însă a trimis peste poartă și a spulberat visele echipei sale naționale (74).

Tensiunea finalului de meci s-a simțit și din tribune, însă italienii au gestionat excelent ultimele minute și au reușit să obțină primul succes la EURO U21, scor 3-2 contra Elveției.

Comenteaza