Duel cu fosta echipă a lui Barro. U-BT întâlnește vicecampioana BC Mureș

Duel cu fosta echipă a lui Barro. U-BT întâlnește vicecampioana BC Mureș
În prima rundă, echipa lui Silvășan a câștigat cu 97-82 deplasarea de la Timișoara. Pe 15 septembrie, clujenii au cucerit Supercupa României după 70-67 cu campioana CSM Oradea.

U-BT va evolua luni, 10 octombrie 2016, pe terenul vicecampioanei BC Mureș, în cea de-a treia etapă a Ligii Naționale de baschet masculin.

În startul campionatului, elevii lui Mihai Silvășan au câștigat cu 97-82 deplasarea de la Timișoara. În runda secundă, însă, clujenii au stat din cauza retragerii clubului CSM Ploiești.

De partea cealaltă, mureșenii au suferit două înfrângeri cu campioana CSM Oradea (70-76) și Phoenix Galați (78-80).

În Liga Națională, "studenții" ocupă locul 8, cu 2 puncte. BC Mureș se află pe 9, cu același punctaj.

Săptămâna trecută, U-BT a ratat calificarea în grupele Champions League după 66-85 cu turcii de la Ușak Sportif. În prima manșă, Universitatea a fost învinsă cu 90-93.

Trupa lui Silvășan își va continua aventura europeană în FIBA Euro Cup, acolo unde va întâlni Gaziantep (Turcia), KB Peja (Kosovo) și adversarul de săptămâna trecută, Petrolina AEK Larnaca (Cipru). Primul meci este programat pentru 19 octombrie, acasă, cu KB Peja.

"U" Cluj și BC Mureș s-au întâlnit și la turneul City Cup, desfășurat între 8 și 10 septembrie 2016 la Sala Polivalentă. "Alb-negrii" au pierdut atunci cu 71-72.

În lotul Universității se află trei foști jucători de la BC Mureș. E vorba de Kyndall Dykes, Filip Adamovic și Ousmane Barro. Ultimul dintre ei s-a transferat la "U" în această vară.

"Nu ne așteptăm la un meci ușor. Înfrângerea cu Ușak Sportif nu ne-a picat bine, dar le-am spus băieților că trebuie să fim tari din punct de vedere mental. Trebuie să începem acest joc cu gândul la victorie, să avem intensitate și energie pe întreaga lui durată", a spus antrenorul U-BT, Mihai Silvășan, pentru site-ul oficial al clubului.

U-BT Cluj-Napoca - BC Mureș se joacă luni seara, de la ora 18:00, în deplasare. Partida poate fi urmărită la televizor pe Digisport 2.

Comenteaza