Duelul cu FCSB a readus entuziasmul la “U” Cluj: “Este timpul ca fanii să redescopere drumul spre stadion”

Duelul cu FCSB a readus entuziasmul la “U” Cluj: “Este timpul ca fanii să redescopere drumul spre stadion”
| Foto: Cristian Cosma/fcuniversitateacluj.ro

Antrenorul “studenților” e convins că înfruntarea cu roș-albaștri din optimile Cupei României va aduce o reconciliere între echipă și marea masă a fanilor dezamăgiți după ratarea promovării și după startul dezamăgitor de sezon.

Universitatea Cluj se pregătește de un nou meci mare pe Cluj Arena. Dacă în ultimii ani, “Șepcile roșii” au înfruntat pe teren propriu Dinamo sau Astra, în acest sezon clujenii vor primi vizita vicecampioanei FCSB.

Deși adversarul este unul puternic, Adrian Falub vede partida cu formația din capital ca pe un prilej de reonciliere între suporteri și echipă. Tehnicianul Universității Cluj a rememorat câteva întâlniri cu formația roș-albastră, din istoria recentă.

“E un meci important, mai ales pentru suporterii noștri, care au ocazia să umple stadionul într-o partidă cu un adversar împotriva căruia Universitatea nu a jucat de multă vreme. E momentul potrivit să îi avem lângă noi, în tribune, pe fanii lui “U” care nu ajung regulat pe Cluj Arena, fie pentru că evoluăm în Liga 2, fie pentru că s-a ratat promovarea și au fost dezamăgiți. FCSB e favorită, e o echipă în revenire, cu jucători de calitate, dar putem să fim un adversar incomod. Am făcut câteva jocuri reușite contra lor, la Cluj, în Cupa României.

Îmi amintesc că am izbutit să îi eliminăm (1-0, în 2004, pe vechiul “Ion Moina”), apoi am jucat finala, în 2015, iar după câteva luni le-am pus din nou probleme. Este, de asemenea, timpul ca fanii să redescopere drumul spre stadion, să ne recâștigăm publicul, chiar dacă nu traversăm o formă grozavă. “U” este echipa tuturor clujenilor, așa că această întâlnire devine una de neratat.

Venim după o serie de rezultate bune, ne dorim să continuăm să adunăm puncte în campionat, dar va fi extrem de dificil, pentru că avem un lot foarte restrâns. Pentru suporterii Universității acesta va fi cel mai important meci al toamnei, însă pentru noi cel mai important rămâne duelul de duminică, împotriva Ripensiei Timișoara”, a declarat Adrian Falub.

George Florescu a vorbit despre dorința echipei de a demonstra calitate în fața unui adversar net superior, dar și despre o împăcare cu fanii. “Ne-am îndeplinit unul dintre obiective, acela de a aduce o echipă mare la Cluj. Toată lumea e conștientă că nu putem să avem mari pretenții de la acest meci, însă ne vom juca șansa, având și avantajul terenului propriu.

Cu toate acestea, prioritatea noastră rămâne campionatul, deoarece nu avem o linie de clasament prea bună. Ne bucurăm că vom avea ocazia să aducem mulți oameni în tribune, că suporterii noștri vor face din nou spectacol, dar trebuie să rămânem cu picioarele pe pământ.

Nu suntem favoriți la calificare, pornim cu șansa a doua, deși vorbim despre o competiție a surprizelor. În ultimii ani, FCSB a adunat cam cei mai talentați fotbaliști români. Cu toate că a debutat ezitant în Liga 1, este o formație care începe să se închege, iar valoarea individuală a jucătorilor săi își spune cuvântul.

Fanii Universității sunt un factor exponențial pentru moralul nostru, motiv pentru care îi așteptăm în număr cât mai mare atât la acest joc, cât și la cele din campionat”, a spus mijlocașul “Șepcilor roșii”.

Până la meciul cu FCSB, “studenții” au parte de dueluri importante în campionat. Primul meci va fi cel împotriva Ripensiei Timișoara. Partida e programată duminică, de la ora 13:00.

Comenteaza