Duelul cu Rapid deschide noua eră la Universitatea

Duelul cu Rapid deschide noua eră  la Universitatea
Fraţii Călin şi Gheorghiţă Bultoc vor semna azi actele de preluare ale Universităţii Cluj. Marius Şumudică, alesul acestora pentru banca tehnică, a condus sâmbătă primul antrenament, iar azi intră direct în focurile Ligii I, contra Rapidului.

Soarele a răsărit, până la urmă, şi pe strada Universităţii Cluj. După aproape şase luni de incertitudine, timp în care clubul a fost aproape de colaps, Universitatea va fi preluată azi, oficial, de către grupul de firme Meridian Auto, deţinute de fraţii Bultoc. Tot în această seară, clujenii vor da piept cu Rapidul, pe Cluj Arena, într-un meci extrem de important în economia clasamentului. La partida care coincide cu debutul lui Marius Şumudică pe banca „Şepcilor roşii" este aşteptat şi Călin Bultoc.

„Şumi" a semnat vineri cu Universitatea Cluj, seara a ajuns la Cluj, iar a doua zi a susţinut primul său antrenament pe Cluj Arena. Cu 30 de minute înaintea şedinţei de pregătire, noul tehnician s-a aflat în faţa presei unde a explicat când şi cum a ales să vină la Universitatea. Şumudică a încercat să lumineze şi episodul semnăturii, care s-a desfăşurat la sediul Romprest, companie deţinută de Florian Walter. „Eu am semnat cu domnul Mărginean, dânsul a fost de faţă şi a pus ştampila. Era nevoie de cineva care să semneze, nu? Eu nu l-am văzut niciodată pe Florian Walter", a explicat Marius Şumudică. Acesta s-a declarat convins că Florian Walter nu mai are nici o legătură cu Universitatea. „Walter e la Petrolul, nu? Ce treabă să aibă el cu „U" Cluj? Vă spun cu mâna pe inimă că eu sunt un om sincer şi cu principii. Dacă ar fi să aflu că Walter e implicat şi la „U", în momentul acela am plecat. Eu nu mă prostituez", a încercat Şumudică să-i liniştească pe fani care, după episodul Anamaria Prodan, „suflă şi-n iaurt".

Noul antrenor al Universităţii a mai explicat că a discutat singură dată cu noul investitor al echipei, Călin Bultoc. „Am avut o singură negociere telefonică. Nu l-am văzut niciodată, nu-l cunosc, dar din câte am apucat să discutăm mi s-a părut un om extrem de serios şi echilibrat. Urmează să-l cunoaşteţi şi dumneavoastră, probabil că va ajunge luni la meci. Eu am venit aici să muncesc şi am venit pe încredere", a spus noul tehnician al Universităţii Cluj, al patrulea în acest sezon după Claudiu Niculescu, Cristian Dulca şi Marius Popescu.

Soarta face ca Şumudică să debuteze pe banca „Şepcilor roşii" tocmai împotriva echipei la care a cunoscut consacrarea ca fotbalist, Rapid Bucureşti. Fostul atacant a evitat, însă, să ducă discuţia spre perioada petrecută în „Giuleşti", dar a fost pus rapid la curent în privinţa importanţei meciuliu cu CFR Cluj. „Universitatea e numărul 1 pentru mine în acest moment, nu mă gândesc la Rapid. Ei sunt o echipă a contrastelor, pot face un meci excelent azi, iar mâine să joace execrabil. În două zile nu pot decât să cunosc locul, e greu să schimb ceva. Pot doar să le transmit jucătorilor puţin din răutatea mea. E clar că mai e nevoie de întăriri la echipă, până la iarnă fiecare va avea ocazia să-mi arate că merită să joace la „U" Cluj", a spus Marius Şumudică.

Noul tehnician al „Şepcilor roşii" a avut ocazia să conducă doar două şedinţe de pregătire la noua sa echipă, dar a decis să-şi cheme jucătorii în cantonament încă de sâmbătă seara. Pentru meciul din această seară, „Şumi" are un singur absent, căpitanul Zsolt Szilagyi fiind suspendat. În aceste condiţii, dar şi având în vedere prestaţia echipei la Iaşi (0-4), noul tehnician ar putea trimite în teren următorul 11: Balauru - Krumov, Erico, Paraskevas, Nicola - Pătraşcu, Gheorghe - Paulinho, Dinu, Dos Santos - Cleiton.

Partida dintre „U" şi Rapid, cea care deschide „era Bultoc" la Universitatea, se va juca în această seară, de la ora 20:30, în direct la Digisport şi live-text pe ziuadecj.ro.

Joacă fără Romprest pe piept

Preluarea Universităţii de către compania Meridian Auto, deţinută de Călin şi Gheorghiţă Bultoc, implică foarte multe schimbări la „U". Printre altele, „studenţii" vor evolua azi într-un nou set de echipament, care nu are sigla companiei Romprest pe piept. Contractul de publicitate cu societatea patronată de Florian Walter, fostul finanţator al Universităţii, a fost semnat în luna ianuarie a acestui an şi era valabil pentru un an. Cu toate astea, Walter a acceptat în cadrul discuţiilor cu fraţii Bultoc ca numele firmei sale să nu mai apară pe tricourile de joc la „U". Conform lui Ioan Mărginean, fostul director general al clubului, situaţia nu contravine regulamentelor Federaţiei şi Ligii. „Este vorba despre un contract de publicitate, atenţie! Nu vorbim de un contract de sponsorizare, aşa că totul este perfect legal. Uitaţi-vă şi în alte campionate şi o să vedeţi cazuri similare, în care o societate îşi face publicitate la mai multe echipe. O bancă din Portugalia apărea, la un moment dat, şi pe tricourile de la FC Porto şi Benfica (Espirito Santo - n.red), aşa că nu văd de ce aici ar fi o problemă. Vorbim aici de legea societăţilor comericale, iar regulamentele Federaţiei nu interzic cu cine să faci publicitate", a explicat Ioan Mărginean.

Călin Bultoc, aşteptat la Cluj

Noul finanţator principal al Universităţii, Călin Bultoc, ar putea urmări din tribunele Cluj Arena meciul din această seară, cu Rapid Bucureşti. Bultoc va semna în această dimineaţă şi actele de vânzare-cumpărare ale pachetului majoritar de acţiuni, conform informaţiilor ZIUA de CLUJ.

Traian Ghergişan, noul director executiv

Începând de azi, fostul impresar, Traian Gherghişan, va ocupa funcţia de director executiv al Universităţii, post care a devenit mai cunoscul fanilor sub „patronajul" Anamariei Prodan. Gherghişan este proprietarul agenţiei de impresariat, TG World, iar în urmă cu patru ani a fost implicat într-un litigiu cu clubul clujean, din cauza căreia echipa a fost ameninţată cu neprogramarea în mai multe situaţii. În iarna lui 2008, Gherghişan şi managerul lui „U" de la acea vreme, Alin Tişe, semnau un contract de colaborare, în care se stipula ca agentul să aducă jucători la echipă, contra unor comisioane. Pe filiera TG World au fost aduşi jucători precum Andre Astorga, Mamadou Zongo, Fabien Boudarene sau Cristi Silvăşan, însă „Şepcile roşii" nu şi-au onorat obligaţiile contractuale, astfel că impresarul şi-a cerut la comisii drepturile de peste 110.000 de euro. Procesele s-au întins pe aproape un an de zile, timp în care Universitatea a fost ameninţată în mai multe cazuri cu neprogramarea, iar suma aproape s-a dublat din cauza penalităţilor. „Contractul cu Gherghişan l-am găsit când am venit la club, echipa nu începea atunci campionatul dacă nu ajungeam la o înţelegere cu el. Până la urmă am rezolvat litigiul. Pe noi ne-a încurcat atunci şi faptul că Timişoara nu vroia să plătească banii pe Goga. Oricum, prima noastră mare problemă în acel moment era amenda de 200.000 de lei pe care o primisem de la Federaţie pentru implicarea lui Doboş în cazul „Valiza". Nu cred că l-am favorizat în vreun fel pe Gherghişan, era greu să favorizezi pe cineva, având în vedere că erau vreo 15-16 jucători neplătiţi când am ajuns noi la echipă", a rememorat Ioan Mărginean situaţia din 2008.

 

 

Etichete
Comenteaza