Duelul suferinţei: "studenţii" joacă la Bistriţa împotriva "campionilor"la restanţe salariale

Duelul suferinţei:
Universitatea Cluj încearcă să salveze finalul de an cu un succes la Bistriţa, pe terenul penultimei clasate în Liga 1.

Gloria trece printr-o situaţie asemănătoare cu cea a Universităţii Cluj, ba chiar mai gravă. Cu restanţe salariale de până la opt luni de zile, fotbaliştii Bistriţei sunt campioni în Liga 1 la acest capitol. În mod normal, Gloria se află în depunctare după un litigiu pierdut cu fostul portar Filip Lăzăreanu, dar Comisia de Disciplină nu a ratificat sancţiunea.

Cu 16 puncte în 18 meciuri, clujenii sunt nevoiţi să învingă neapărat la Bistriţa pentru a spera în salvarea de la retrogradare. Universitatea vine după un meci bun împotriva Pandurilor (1-1) în care s-a jucat cu ocaziile de gol, iar Marius Popescu speră că echipa va evolua cel puţin la acelaşi nivel. „Ca să ne alegem cu ceva, trebuie să jucăm doar cu gândul că vom câştiga. Cu Pandurii am ratat foarte mult, dar sunt mulţumit de joc. Dacă vom repeta la Bistriţa jocul făcut împotriva Pandurilor, vom câştiga acest joc. E un meci crucial, e un meci extraordinar de important pentru noi", a spus antrenorul Universităţii Cluj. Popescu nu va conta la acest joc pe portarul Dragoş Balauru, suspendat pentru cumul de cartonaşe galbene, dar nici pe Bogdan Pătraşcu, mijlocaşul aflându-se în recuperare după o accidentare suferită la antrenament. Vor reveni, însă, Apostol Muzac şi Plamen Krumov. "U" ar putea începe meciul în următoarea formulă: Boşneag - Krumov, Szilagyi, Paraskevas, Nicola - V. Gheorghe, Muzac - Paulinho, Dinu, Alex - Drăghici.

De partea cealaltă, Gloria e cu un pas şi jumătate în groapă. Bistriţa are cele mai mari datori din Liga 1, iar unii fotbalişti nu au văzut nici un salariu de opt luni de zile. Mai mult, bistriţenii au pierdut un litigiu cu fostul portar Filip Lăzăreanu, căruia i-au desfăcut unilateral contractul de muncă în luna iunie. Lăzăreanu, reprezentat de tatăl său Marcel Lăzăreanu, avocat de profesie, a urmat toate căile legale şi a câştigat, decizia fiind definitivă şi executorie.

Hotărârea ar fi trebuit să intre în vigoare încă din etapa trecută, de la meciul Bistriţei cu Astra Giurgiu, dar , cu girul Ligii Profesioniste de fotbal, Gloria a jucat partida. „Ei ar fi trebuit să piardă cu 3-0 acel meci. Acum se află în depunctare, noi avem decizia definitivă şi executorie, dar nu este ratificată. De ce? Pentru că Liga Profesionistă va avea de suferit în cazul în care i se cer daune din partea unui post tv. De aceea Gloria va fi mereu programată indiferent de datoriile pe care le are. În mod normal, secretarul comisiei trebuie să depună dosarul şi propunerea de nepgrogramare, dar nici până în ziua de astăzi nu s-a făcut nimic. Ei susţin că legea s-a modificat, dar nu apare nicăieri această modificare a legii", a declarat pentru ZIUA de CLUJ avocatul Marcel Lăzăreanu.

Meciul dintre Gloria Bistriţa şi Universitatea Cluj se joacă în această seară, de la ora 18:00 şi va fi transmis în direct pe Digi Sport şi în format live-text pe ziuadecj.ro.

Comenteaza