După cinci etape, "U" Cluj obține o nouă victorie. Thiam, omul de trei puncte al "Șepcilor roșii"

După cinci etape, "U" Cluj obține o nouă victorie. Thiam, omul de trei puncte al "Șepcilor roșii"
| Foto: FC Universitatea Cluj

Formația pregătită de Ioan Ovidiu Sabău a câștigat în fața celor de la FC Botoșani, scor 2-0, în runda cu numărul 27 a sezonului regulat din Superligă.

Reveniți pe propriul teren, "studenții" au preluat inițiativa încă de la fluierul de start și s-au instalat în jumătatea adversă. Chiar dacă gazonul a rezistat onorabil doar în primele 10 minute, clujenii au încercat să contruiască acțiuni ofensive. Oaspeții nu au pus probleme reale, însă nici Universitatea Cluj nu a dat dovadă de creativitate în ultimii 30 de metri.

Cu toate acestea, după jumătatea reprizei, în urma unei acțiuni în flancul stâng, Bic a depășit ușor un adversar și a centrat, iar Thiam s-a demarcat bine și l-a învins pe Pap (28). Chiar dacă ritmul jocului a scăzut după gol, gazdele au controlat în continuare, nu au oferit șanse adversarilor, iar scorul pauzei a fost 1-0.

La revenirea de la vestiare, oaspeții au intrat în teren mai concentrați decât în prima parte și cu un singur gând, golul egalizator. Clujenii s-au bazat pe o bună organizare și au mizat pe contraatacuri purtate în doi sau trei oameni. La șase minute de la reluare, Mailat a apărut bine în centrul careului și a reluat cu capul, dar Gorcea a avut o intervenție de senzație (51).

Trupa din Moldova a continuat să atace și să pună presiune pe defensiva pe care Ioan Ovidiu Sabău a întărit-o după ce prima oră de joc s-a scurs. Gorcea a intervenit din nou salvator în minutul 66 la execuția de la distanță a lui Țigănașu. Apărarea clujeană a rezistat și în a doua jumătate a reprizei și tot "Șepcile roșii" au reușit să modifice tabela.

Thiam, izolat de minute bune între cei doi fundași centrali ai oaspeților a profitat de o eroare și a rămas singur cu Pap. Deși prima dată l-a luat la țintă pe portarul Botașniului, mingea a ajuns din nou la el, iar senegalezul nu a mai ratat. Așadar, "U" Cluj s-a impus cu 2-0 și a obținut prima victorie după 5 etape de "secetă".

Comenteaza