După CSM Oradea, U-BT a învins și vicecampioana din sezonul trecut

După CSM Oradea, U-BT a învins și vicecampioana din sezonul trecut
"Studenții" au maximum de puncte după primele două meciuri din actuala stagiune. În startul campionatului, elevii lui Mihai Silvășan au câștigat cu 97-82 deplasarea de la Timișoara.






">

U-BT a câștigat cu 82-69 deplasarea de la Târgu-Mureș, luni, în cea de-a doua rundă a Ligii Naționale de baschet masculin.

În startul campionatului, elevii lui Mihai Silvășan au câștigat cu 97-82 deplasarea de la Timișoara. În runda secundă, însă, clujenii au stat din cauza retragerii clubului CSM Ploiești.

De partea cealaltă, mureșenii au suferit două înfrângeri cu campioana CSM Oradea (70-76) și Phoenix Galați (78-80).

În primul sfert, Universitatea a fost condusă la o diferență de un singur punct, 22-23. În cel de-al doilea, clujenii au reușit să intre în avantaj, 39-36. Sfertul trei i-a găsit pe "alb-negri" la un avans de șase puncte, 59-53. "U" a continuat să domine și în ultima parte, câștigând meciul la o diferență de 13 puncte, 82-69.

Cel mai bun marcator al "studenților" a fost pivotul Vlad Moldoveanu (27 puncte), urmat de Kyndall Dykes (15), Aleksandar Rasic (12), Ousmane Barro (11), Rolland Torok (10) și Maksym Pustozvonov (7).

De la mureșeni s-au remarcat Barham (18), Djapa (16) și Martinic (13).

În lotul Universității se află trei foști jucători de la actuala vicecampioană. E vorba de Kyndall Dykes, Filip Adamovic și Ousmane Barro. Ultimul dintre ei s-a transferat la "U" în această vară.

Victoria cu mureșenii reprezintă un alt rezultat important al clujenilor, după succesul cu campioana en-titre CSM Oradea, din Supercupă. Pe 15 septembrie 2016, "U" Cluj s-a impus cu 70-67 pe terenul orădenilor.

La capătul acestui rezultat, U-BT urcă pe locul 3, cu 4 puncte și un golaveraj de 179-151. BC Mureș urcă pe 4, cu 3 puncte și un golaveraj de 217-230.

"A fost un meci frumos, mai ales că noi veneam după o înfrângere destul de dureroasă în preliminariile Champions League. Îi felicit pe băieți pentru că au fost profesioniști și și-au făcut treaba până la capăt. Vreau să le mulțumesc și suporterilor care au făcut deplasarea din Cluj, este important pentru noi să știm că o mână de oameni vin să ne susțină și în meciurile din deplasare", a declarat antrenorul Universității, Mihai Silvășan, pentru site-ul oficial al clubului.

Etapa viitoare, U-BT joacă acasă cu BCMU Pitești. Partida se va disputa sâmbătă, 15 octombrie 2016, la Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, începând cu ora 19:00. Pentru mureșeni, urmează o deplasare cu CS Dinamo București.

Comenteaza