După startul senzațional din FIBA Europe Cup, U-BT a câștigat și derby-ul cu CSU Sibiu

După startul senzațional din FIBA Europe Cup, U-BT a câștigat și derby-ul cu CSU Sibiu
Echipa lui Silvășan a înregistrat a treia victorie din campionat și se află pe locul 4. Kyndall Dykes și Vlad Moldoveanu au fost cei mai buni marcatori ai clujenilor, cei doi baschetbaliști înscriind un total de 43 puncte.

U-BT a câștigat cu 87-84 (27-26, 19-15, 20-19, 18-27) pe terenul formației CSU Sibiu, sâmbătă seara, în cea de-a cincea etapă din Liga Națională de baschet masculin.

Gazdele au încheiat primul sfert la un avans de un singur punct, 27-26. Baschetbaliștii clujeni au fost conduși și în următoarele două reprize, 46-41, respectiv 66-60. Și totuși, elevii lui Mihai Silvășan au găsit calea spre victorie în sfertul patru, pe care l-au câștigat detașat: 27-18. Universitatea a învins cu 87-84 și își continuă parcursul ascendent, după 85-76 cu KB Peja în debutul FIBA Europe Cup.

Cel mai bun marcator al "studenților" a fost Kyndall Dykes (23 puncte), urmat de Vlad Moldoveanu (20), Ousmane Barro (13), Filip Adamovic (10), Aleksandar Rasic (10), Rolland Torok (9) și Maxym Pustozvonov (2).

Punctele sibienilor au fost înscrise de Davis (24), Cooper (19), Hardy (14), Mijajlovic (10), Popescu (9), Lalovic (8).

Universitatea a înregistrat a treia victorie din campionat și se află pe locul 4, cu 7 puncte. CSU Sibiu este pe 5, cu un punct mai puțin.

"A fost un joc foarte frumos, păcat că nu s-a transmis și la televizor. Băieții mei au arătat caracter. În sfertul trei erau conduși la 12 puncte diferență la un moment dat, dar au reușit să răstoarne rezultatul de pe tabelă. Am fost mai tari din punct de vedere mental și ne-am dorit foarte mult să plecăm victorioși", a declarat antrenorul U-BT, Mihai Silvășan, pentru site-ul oficial al clubului.

Etapa viitoare, clujenii vor juca acasă cu BCM Baia Mare. Partida se va disputa sâmbătă, 29 octombrie 2016, ora jocului nefiind încă stabilită. CSU Sibiu va evolua în deplasare cu Dinamo.

Comenteaza