Egalul fără goluri duce pe „U” cu un picior în Liga a II-a

Egalul fără goluri duce pe „U” cu un picior în Liga a II-a
Clujenii nu au reușit să marcheze în ciuda unui joc bun în care ocaziile nu au lipsit.

Universitatea a încheiat la egalitate, scor 0-0, partida de pe Cluj Arena împotriva Astrei Giurgiu. Egalul aproape condamnă pe „U” la retrogradare sau, mai rău, la desființare, echipa fiind la trei puncte de linia de „salvare” cu două etape înainte de final. O eventuală decizie de la TAS care i-ar acorda înapoi cele 24 de puncte lui CFR Cluj ar face ca distanța dintre „U” și locul 12 să fie insurmontabilă.

Câteva prime minute șterse au lăsat loc unei evoluții încurajatoare a lui „U” în prima repriză. Acțiunile au început să fie construite cu răbdare, iar apărarea oaspeților a trebuit să fie atentă pentru a îndepărta o minge pusă pe tavă pentru un șut al lui Vlad Morar care nu a mai venit. Vârful de atac al Astrei, Denis Alibec, și-a văzut un șut din lovitură liberă reținut de Veselovsky, iar combinația sa din careu cu Florescu s-a încheiat prematur.

La mijlocul reprizei, „U” a trecut prin momentele sale cele mai bune. O combinație excelentă pe traseul Narcisse Bambara - Nuno Viveiros a fost încheiată cu șutul lui Morar care, deviat, a trecut puțin pe lângă poartă. Câteva minute mai târziu a fost rândul lui Viveiros să-și regleze tirul, nimerind doar plasa laterală de la marginea careului, iar la faza imediat următoare Morar a trecut inspirat în careu de un fundaș pentru a rămâne față în față cu portarul George Gavrilaș. Finalizarea i-a lipsit, acesta luând la țintă goalkeeper-ul Astrei.

Morar a fost în mijlocul majorității fazelor de atac ale gazdelor, apărând bine la combinații, spre deosebire de aproape-absentul Geoffrey Castillion. Replica Astrei a venit prin mingi lungi care rar au dus la ocazii. William De Amorim a tras peste poartă de la distanță, acela fiind unul din cele câteva șuturi pretențioase încercate de oaspeți.

Adrian Falub a schimbat dispoziția tactică la pauză, odată cu intrarea lui Justin Mengolo Morar trecând vârf împins. Cu toate acestea, debutul reprizei a aparținut Astrei, care deși a dominat nu și-a creat mari ocazii de gol. Din careu, Alibec și-a văzut șutul deviat în corner, nu înainte ca Veselovsky să dea motive de îngrijorare fanilor clujeni când a fost schimbat cu Emilian Dolha și transportat cu ambulanța în afara stadionului. Slovacul primise o lovitură la nivelul capului în prima repriză, informațiile fiind că portarului i s-a făcut rău și a cerut schimbarea.

Dolha a avut de lucru la șuturile lui Tembo Fwayo, Danu Spătaru și Alibec, dar timpul se scurgea și nici una din echipe nu părea dispusă să forțeze mai mult pentru a obține victoria. Clujenii au cerut de mai multe ori pe parcursul meciului penalty. Mai întâi Viveiros a urmărit un balon pe dreapta și centrarea lui joasă a fost oprită de un fundaș - posibil cu mâna - după care Mengolo s-a aruncat în careu înconjurat de mai mulți adversari pentru ca arbitrul Cristian Balaj să acorde fault în atac.

Ultimele zece minute l-au văzut introdus în luptă și pe Valentin Lemnaru, iar „U” s-a aruncat în atac. Lemnaru i-a pasat lui Ciupe pentru una din ultimele tentative de gol, dar mingea lentă a fost cu greu ajunsă de fundaș, șutul său fiind blocat. În final, Lucian Munteanu a avut golul în vârful capului, dar a lovit pe centrul porții și șansele lui „U” de a rămâne în prima ligă au pălit odată cu acea ultimă fază a meciului.

Un fluier final s-a auzit, iar jucătorii au căzut la pământ, soarta fiindu-le evidentă în vreme ce peluza clujeană continua să cânte.

Vezi desfășurarea meciului fază după fază aici.

„U” Cluj - Astra Giurgiu 0-0 (0-0)

„U” Cluj: Veselovsky (Dolha '48) - Ciupe, Neag, Skvorc, Bambara - Munteanu, Costin (Lemnaru '78) - Viveiros, Morar, Ceppelini - Castillion (Mengolo '46); Antrenor: Adrian Falub

Astra Giurgiu: Gavrilaș - Enache, Ben Youssef, Oros, Junior Morais - Florescu, Laban - Tembo (Pinto '83), Fatai (Spătaru '68), De Amorim - Alibec (Roșu '77); Antrenor: Marius Șumudică

Cartonașe galbene: Viveiros ('16), Castillion ('40), Mengolo ('52) / Fatai ('8), Alibec ('50), Florescu ('77)

Arbitru central: Cristian Balaj

Stadion: Cluj Arena, Cluj-Napoca - 3367 spectatori

Comenteaza