Elveția merge ceas în primul meci la Cluj și o învinge pe Norvegia cu 2-1

Elveția merge ceas în primul meci la Cluj și o învinge pe Norvegia cu 2-1
| Foto: Imago/GSP

Elvețienii se impun, scor 2-1 împotriva Norvegiei la primul meci din grupa D jucat la Cluj-Napoca, în cadrul turneului Euro U21.

Campionatul European de Tineret 2023 – Euro Under 21 a început și la Cluj-Napoca. Prima partidă s-a jucat între selecționatele de tineret ale Norvegiei și Elveției.

Norvegia a început bine jocul și a fost foarte aproape să deschidă scorul în primele 5 minute. Câteva minute mai târziu, Elveția reușeste o incursiune periculoasă în careul Norvegiei prin Ndoye, dar șutul acestuia este deviat în corner.

Nordicii deschid scorul în minutul 19 după o acțiune în careu a lui Emil Konradsen Ceïde, care îl învinge cu un șut plasat pe portarul Elveției. Tot norvegienii au fost perculoși după deschiderea scorului și puteau face imediat 2-0.

Elvețianul Ndoye decide să ia pe cont propriu o fază, dar amână prea mult momentul șutului și trage în blocaj.

Norvegienii continuă căutarea golului de 2-0, dar șutul ui Johan Hove (min. 30) este blocat în ultimul moment.

Se încing puțin spiritele în min. 32 după o intrare a lui Burch (Norvegia) asupra lui Reider (Elveția).

Gol! Elveția reușește să egaleze. Cel mai periculos om, Ndoye sutează puternic și înscrie pentru 1-1. Acesta este aproape de a reuși dubla în minutul 41 după o pasă în diagonală, însă trage pe lângă din apropierea careului mic.

Norvegienii schimbă la pauză. Iese Mannsverk și intră Kitolano. Oscar Bobb (Norvegia) își încearcă norocul cu un șut

Euro Gol Elveția (min. 56). Imeri reușește o execuție superbă din afara careului după o pasă a lui Reider. Elvețienii mută și ei. Mohamed Amdouni intră în locul lui Filip Stojilkovic.

Timp de câteva minute, norvegienii au avut mai multe atacuri, însă nu au reușit să concretizeze. Elveția se putea desprinde, dar Omeragic a trimis puțin pe lângă din afara careului.

Norvegia ratează și ea șansa de a egala cu un voleu trimis peste din careu de Evjen, după nordicii mai ratează o dată egalarea, șutul lui Ceide se scurge milimetric lângă bară.

La meci au fost prezenți 1.179 de spectatori pe stadionul „Dr. Constantin Radulescu” din Cluj-Napoca.

Norvegia a fost foarte aproape de a salva un punct în prelungiri, dar Saipi a avut un reflex salvator, iar elvețienii câștigă primul meci al grupei jucat în Cluj-Napoca.

Omul meciului a fost ales Dan Ndoye (Nr. 7 - Elveția).

Comenteaza