Emil Boc a dezvăluit favoritele sale la Campionatul Mondial: "Ambele echipe îmi plac"

Emil Boc a dezvăluit favoritele sale la Campionatul Mondial: "Ambele echipe îmi plac"

Primarul a anunțat care sunt cele două selecționate pe care le susține la turneul final din Qatar.

Cunoscut ca un iubitor al fotbalului și al sportului, Emil Boc nu e străin de ceea ce se întâmplă la Campionatul Mondial. Edilul a dezvăluit că favoritele sale la turneul final sunt Brazilia și Franța, dar crede și în șansa Angliei și Argentinei de a ajunge în semifinale, în ciuda începutului slab al sud-americanilor.

"Când a început turneul am spus că cele 4 echipe din semifinale vor fi Brazilia, Franța, Anglia și Argentina. Am fost dezamăgit puțin de Argentina, dar nu și-a spus ultimul cuvânt, iar în rest sunt în grafic.

În ultimii 92 de ani de când avem Campionat Mondial de fotbal nu a fost o surpriză la fel de mare ca cea reușită de Arabia Saudită cu Argentina. Evident și Japonia cu Germania intră în categoria marilor surprize.

Eu am o dilemă între Brazilia și Franța, ambele echipe îmi plac. Mă îngrijorează starea gleznei lui Neymar. Am văzut că glezna lui arată rău după meciul de aseară. Ar fi păcat să nu îl avem pentru că el alături de Messi, Ronaldo sau Mbappe sunt atracțiile Mondialului.

Nu am reușit să văd niciun meci cap-coadă. Am văzut doar fragmente. Spania vine puternic din urmă, dar cine începe repede nu cred că are benzină să ducă același ritm. Trebuie să începi lent și să conservi energia, e un efort de durată.

E un specatol total, păcat că noi îl privim de pe margine. Ar fi fost extraordinar să fim ca în 1994. Îmi amintesc cu mare plăcere când ieșeam pe străzi. Fotbalul reușește să genereze emoție colectivă și e bine că aceste energii nu se coagulează în altă parte. Trebuie să le dai oamenilor șansa să își exprime ce au mai bun, prin fotbal și prin patriotism", a declarat Emil Boc la ZIUA Live.

Comenteaza