Emoții în Rusia. Se decid ultimele echipe calificate în optimile de finală

Emoții în Rusia. Se decid ultimele echipe calificate în optimile de finală
| Foto: facebook.com/fifaworldcup

Dacă în Grupa G se știu cele două echipe calificate, în Grupa H, trei formații se luptă pentru un loc în optimi.

După eliminarea surprinzătoare a Germaniei, dar și după calificarea Braziliei, Campionatul Monidla din Rusia oferă ultimele meciuri din faza grupelor.  În Grupa G duelurile sunt sunt diametral opuse. Dacă în primul meci se înfruntă Anglia și Belgia, echipe deja calificate, în cealaltă partdă se întâlnesc Panama și Tunisia.

Duelul dintre Anglia și Belgia este unul dintre cele mai interesante și prin prisma faptului că echipa ce va câștiga grup va avea, teoretic, un traseu mai dificil. Cele două formații se află la egalitate perfectă, 6 puncte și golaveraj 8-2, iar diferența se va face în meciul direct. Câștigatoarea Grupei G va întâlni în optimi ce de-a două clasată din Grupa H, iar în sferturi cel mai probabil, Brazilia.

În cealaltă partdidă se întâlnesc două dintre cele mai slabe echipe de la Campionatul Mondial. Panama și Tunisia nu au reușit să acumuleze niciun punct și sunt deja eliminate. Totuși, formațiile vor încerca să lase o impresie frumoasă la ultima apariție de la acest turneu final. Interesant este faptul că, singura victorie a Tunisiei la o Cupă Mondială a venit împotriva unei echipe din America Centrală, africanii au învins Mexicul cu 3-1, în 1978.

Calculele în Grupa H sunt mai complicate. Doar soarta Poloniei este certă, formația europeană fiind trimisă acasă. Pentru cele două locuri în optimi e luptă Japonia, Senegal și Columbia. În primul meci se înfruntă africanii și sud-americanii. Partida va fi una tensionată, în care columbienii or fi cei ce vor vea inițiativa deoarece senegalezii se pot califica și cu un rezultat de egalitate.

În ce de-a doua partidă a Grupei H, Japonia întâlnește Polonia. Ca și în cazul Senegalului, un egal îi califică pe japonezi. Totuși, polonezii vor încerca să demonstreze că nu sunt cea mai slabă echipă europeană de la acest turneu final, statut pe care îl dețin acum.

Grupa H, ora 17:00 – Senegal – Columbia (Volgograd) – TVR 2
Grupa H, ora 17:00 – Japonia – Polonia (Samara) – TVR 1, 
Grupa G, ora 21:00 – Anglia – Belgia (Kalinigrad) – TVR 1, 
Grupa G, ora 21:00 – Panama – Tunisia (Saransk) – TVR 2

Comenteaza