Eugen Neagoe a anunțat sancțiuni drastice pentru petrecăreții de la "U" Cluj: "Noi trebuie să facem cinste acestui club"

Eugen Neagoe a anunțat sancțiuni drastice pentru petrecăreții de la "U" Cluj: "Noi trebuie să facem cinste acestui club"
| Foto: FC Universitatea Cluj

Antrenorul a dezvăluit și că i-a retras banderola de căpitan lui Romario Pires, iar alți doi jucători vor împărți această responsabilitate.

După ce în spațiul public au apărut imagini cu jucători ai Universității Cluj care au petrecut într-un club din oraș în săptămâna meciului cu Petrolul, Eugen Neagoe a anunțat sancțiuni drastice. Cei patru implicați, Romario Pires, Ely Fernandes, Dragoș Tescan și Andrei Gorcea au fost amendați cu 1.000, iar brazilianului i-a fost retrasă banderola de căpitan.

În plus, antrenorul "studenților" a declarat că nu acceptă astfel de acte de indisciplină, iar la următoarea abatere a unuia dintre cei implicați s-ar putea ajunge chiar la rezilierea contractului.

"Știu foarte bine ce s-a întâmplat. Au fost cei 4 jucători de care s-a vorbit. Am discutat cu jucătorii și am luat niște măsuri. Au fost toți amendați, iar Romario nu mai este căpitanul echipei. M-am informat foarte bine. Când iau decizii pe care nu aș dori să le iau și jucătorii încalcă regulamentul, atunci trebuie să fiu foarte bine documentat. Nu vreau să pedepsesc un jucător, doar de dragul de a pedepsi.

Ei au fost penalizați destul de usturător. Îmi pare rău, dar aceasta este situația. Au fost amendați cu 1.000 de euro fiecare. Se vor opri banii din salariu. Universitatea Cluj e un club important, le-am spus și în vestiar, trebuie să respectăm numele pe care îl reprezentăm. E un club cu o istorie foarte mare, avem mulți fani pe care nu trebuie să îi dezamăgim. Datoria lor este să se pregătească foarte bine, să se pună în slujba echipei.

Cui nu îi convine, e liber să meargă în altă parte. Lezăm imaginea clubului, iar Universitatea Cluj e o echipă cu o emblemă foarte grea. Noi trebuie să facem cinste acestui club, nu să lovim în imaginea lui. Ei nu trebuiau să fie în acel moment unde au fost.

Cu atât mai mult Ely care știa că va face parte din lot. Tescan s-a aflat la locul nepotrivit. Indiferent de numele jucătorului, în momentul în care greșesc trebuie să plătească. A fost un episod, dar dacă se va repeta vom ajunge până la separarea drumurilor noastre", a explicat Neagoe.

Implicat într-un episod separat, Denis Ispas a fost absolvit de vină de către antrenor. Tehnicianul susține că în cazul său actul de indisciplină nu a fost confirmat, în consecință fundașul nu a suferit sancțiuni.

"În ceea ce îl privește pe Denis Ispas, nu este adevărat. Dacă se confirma, suporta și el consecințele și eram probabil și mai drastic. El s-a prezentat bine la antrenament. Legat de joc, el a făcut două greșeli, a scăpat omul din marcaj la primul gol și a fost acea pasă către adversar la ultima fază. Ca joc, el nu a fost cel mai slab jucător", a declarat tehnicianul.

Chipciu și Filip își vor împărți responsabilitatea banderolei

După ce a anunțat că Romario Pires nu mai este căpitanul Universității Cluj, antrenorul "studenților" a dezvăluit că Alex Chipciu și Ioan Filip sunt cei care vor purta banderola, decizia fiind în totalitate a sa.

Comenteaza