EURO U21. Care e situația în grupa de la Cluj, înainte de ultima etapă

EURO U21. Care e situația în grupa de la Cluj, înainte de ultima etapă
| Foto: uefa.com

Înaintea ultimei runde din Grupa D, toate cele patru selecționate au șanse la calificarea în sferturile de finală.

Franța

După ce primele două runde ale fazei grupelor s-au scurs, Franța e lider în Grupa D, care se dispută la Cluj-Napoca, după victorii în fața Italiei și Norvegiei. Jucătorii pregătiți de Sylvan Ripoll sunt siguri de primul loc dacă evită înfrângerea în meciul cu Elveția.

De asemenea, calificarea francezilor este asigurată indiferent de rezultatul jocului pe care îl dispută, în cazul în care Italia nu învinge Norvegia. Mai mult, Kalulu&Co. ar putea chiar pierde partida cu Elveția la un gol difereență și cu minimum două goluri marcate.

În cazul în care Franța, Italia și Elveția vor termina la egalitate de puncte Grupa D se va face un clasament în trei în urma căruia vor fi determinate primele două clasate pe baza rezultatelor directe.

Elveția

Elvețienii sunt siguri de prezența în sferturile de finală cu o victorie, însă pot trece mai departe și cu o remiză dacă Italia va fi învinsă de Norvega și pot chiar pierde dacă nordicii îi înving pe italieni cu 1-0.

În situația în care Elveția va câștiga, iar Italia nu, sau dacă Elveția va câștiga cu orice alt scor în afară de 1-0 sau 2-1, selecționata din centrul Europei va încheia grupa pe primul loc.

Italia

Italia va ajunge în sferturile de finală dacă evită eșecul și dacă Elveția nu câștigă. De asemenea, italienii s-ar putea califica indiferent dacă vor câștiga, în cazul în care Elveția nu va învinge Franța cu o marjă de un gol, alte rezultate în afară de 1-0 sau 2-1.

Italia pot trece mai departe și cu o înfrângere la un gol diferență, alt rezultat în afară de 1-0 și Elveția este învinsă de Franța. Selecționata condusă din teren de Sandro Tonali poate încheia pe primul loc dacă va câștiga, iar Elveția va învinge cu 1-0 sau 2-1.

Norvegia

Deși a pierdut primele două partide din cadrul competiției, selecționata nordică are șanse la calificare, dacă învinge Italia la cel puțin două goluri diferență, iar Elveția va pierde contra Franței.

Ambele partide din Grupa D se vor disputa miercuri, 28 iunie, începând cu 21:45, Elveția - Franța va avea loc pe stadionul din Gruia, în timp ce Norvegia - Italia se va juca pe Cluj Arena.

Comenteaza