EURO U21. Norvegia câștigă pe Cluj Arena și trimite Italia acasă

EURO U21. Norvegia câștigă pe Cluj Arena și trimite Italia acasă
| Foto: uefa.com

Nordicii au obținut primul succes din cadrul turneului, scor 1-0, și au contribuit la calificarea Elveției în sferturile de finală.

Vântul a bătut atât la propriu cât și la figurat în tribunele de pe Cluj Arena, iar ploaia torențială a afectat startul partidei. Treptat, cele două echipe și-au intrat în ritm, italienii fiind mai activi și mai dornici de a-și asigura cât mai repede locul în sferturile de finală.

În ciuda faptului că norvegienii aveau avantajul taliei, "azzurrini" au pus accentul pe centrări trimise în careul advers, dar rezultatul nu a fost cel dorit de elevii lui Nicolato. Nordicii au reușit să blocheze eficient toate culoarele din propria treime, iar scorul pauzei a fost 0-0.

După revenirea de la vestiare, jocul a fost unul echilibrat, iar norvegienii au încpeut timid să preseze. Selecționerul italian a decis să își schimbe ambii atacanți după o oră de joc, însă adversarii au fost cei care au modificat tabela. În urma unei centrări deviate, mingea a ajuns la Botheim, care cu mult noroc a deschis scorul (65).

Italienii au acuzat șocul golului primit și nu s-au regăsit timp de minute bune. Cu toate acestea, finalul de meci a fost unul pe muchie de cuțit. În minutul 82, Cambiaghi a trimis în bară după o lovitură de colț, iar imediat norvegienii au ratat din situație de 1 la 1.

Emoțiile au fost la cote înalte spre final, însă în ciuda eforturilor susținute, italienii nu au reușit să înscrie, Norvegia s-a impus cu 1-0, iar Franța și Elveția se califică împreună în sferturile de finală ale EURO U21.

Comenteaza