Evenimentul sportiv al anului. Nume de legendă vin la Cluj-Napoca

Evenimentul sportiv al anului. Nume de legendă vin la Cluj-Napoca

Frații Bryan, Barca Legends sau “Generația de Aur” dețin capul de afiș la Sports Festival.

Doi dintre organizatorii evenimentului, Mirel Alexa și Patrick Ciorcilă au fost invitați în studioul Realitatea FM Cluj pentru a discuta despre festivalul ce va avea loc în această săptămână.

Mirel Alexa a vorbit despre ce înseamnă acest evenimet pentru oraș, dar și despre numărul de participanți pe care în așteaptă organizatorii. “Suntem în jur de 100 și ceva de persoane care se ocupă de organizare. Suntem siguri că prima ediție a Sports Festival va fi o reușită. Va fi un eveniment annual și, în această prim ediție, invităm pe oricine să practice sporturi noi sau sporturi pe care le-au practicat deja.

Începem încă de joi să avem competiții. În Parcul Central vom avea tiroliană, caiac, oină, golf și fitness. În zona Cluj Arena vom avea beach volley, street ball, handbal, fotbal, baschet. Ne așteptăm să avem 20.000 de oameni pe zi, iar în zilele cu meciurile demonstrative, sperăm să reușim să strângem cel puțin 50.000”, a spus Alexa.

Patrick Ciorcilă a explicat cum va arată demonstativul de tenis, din a doua zi a festivalului. “Va fi un regal al tenisului. Este vorba de cea mai bună pereche din istoria tenisului, frații Bob și Mike Bryan. De asemenea, Goran Ivanisevic, câștigător de Grand Slam. Ei vor face parte din echipa lumii, care se va duela cu echipa României, formată din Andrei Pavel, Florin Mergea și Adrian Ungur.

Sunt niște legende ale tenisului mondial. Biletele sunt se pot găsi pe sportsfestival.com sau de la Cluj Arena. Partidele se vor juca pe suprafață rapidă, la fel ca cea folosită la Fed Cup. Chiar spunea Andrei Pavel că va avea nevoie de multe antrenamente pentru a-I putea face față lui Ivanisevic”, a menționat Ciorcilă.

Alexa a discutat și despre capul de afiș al festivalului, partida demonstrativă de fotbal, dintre “Generația de Aur” și Barca Legends. “Este ultima șansă ca publicul clujean să îi vadă la treabă pe cei din “Generația de Aur”. Au spus și ei că e momentul să se retragă și probabil vor avea un ultim meci la București. Încurajăm cât mai mulți oameni să vină la stadion să îi vadă pe acei oameni care ne-au scos în stradă și ne promit un show atât ei cât și cei de la Barca Legends. Prețurile pornesc de la 50 de lei.

Dintre legendele Barcelonei vor veni Abidal, Edmilson, Sonny Anderson sau Belletti. Orice jucător care a făcut performanță la Barcelona devine o legend. Din acel grup se aleg puțini oameni care fac parte din Barca Legends. Sunt diferite conceptele de legende ale Barcelonei și Barca Legends. Hagi și Popescu vor juca pentru ambele echipe.

Uitându-ne la meciurile pe care le-a avut Barca Legends putem observa că jocul este unul rapid, nu este unul de old-boys. Ei fac antrenamente de trei ori pe săptămână. Acum, și jucătorii noștri s-au întâlnit pentru a se pregăti pentru meci. Accesul se va face de la ora 17 și regulile vor fi exact ca la orice alt eveniment sportiv.

Ne-am gândit de mult la un astfel de festival, dar discuțiile au început acum șapte luni. Discuțiile cu Barca Legends au început la finalul anului trecut și s-au finalizat în aprilie.

Nu au cerințe extraordinare. La antrenamentul oficial vom avea secțiune de autografe și poze cu jucătorii. Oricine fan care a cumpărat bilet poate participa la antrenamentele oficiale. Ultimele detalii se vor stabili zilele acestea”, a explicat Mirel Alexa.

Sports Festival se va desfășura în perioada 14-17 iunie, la Cluj-Napoca. Pe lângă partidele demonstrative, oamenii vor putea învăța să practice noi sporturi.

Comenteaza