Examen de gală: “studentele” înfruntă titanul Dinamo Volgograd

Examen de gală: “studentele” înfruntă titanul Dinamo Volgograd
“U” Jolidon întâlneşte astăzi cea mai titrată echipă a Rusiei în “optimile” Cupei Cupelor.

Misiunea elevelor lui Gheorghe Covaciu se anunţă infernală, lotul rusoaicelor fiind format în mare parte din jucătoare cu state vechi în echipa naţională a Rusiei, campioana mondială la handbal feminin. Partida este programată să înceapă la ora 17:00 în Sala Sporturilor Horia Demian şi va fi transmisă în direct de postul Digi Sport 1.

La finele sezonului trecut "U" Jolidon şi-a adjudecat locul secund în campionat, iar următoarea sa ţintă a fost obţinerea unei calificări istorice în grupele Ligii Campionilor. Visul european i-a fost spulberat de această dată de către colosul danez Viborg, după ce în turul II al competiţiei, "alb-negrele" reuşiseră să treacă de RK Zajecar. Cu toate acestea, aventura lor a continuat în turul III al Cupei Cupelor şi a fost încununată cu eliminarea unei alte echipe nordice, HK Levanger. Sorţii nu au fost însă de partea vicecampioanei României şi i-au scos în cale titanul Dinamo Volgograd, echipă pentru care evoluează fosta handbalistă a "galacticelor" de la Oltchim Râmnicu Vâlcea, Anastasia Pidpalova.

Deşi este conştient că formaţia sa porneşte cu şansa a doua, tehnicianul Gheorghe Covaciu a făcut un apel la public înaintea partidei de astăzi şi a dezvăluit câteva dintre punctele forte ale rusoaicelor. "Ne dorim să facem o partidă bună şi să câştigăm cel puţin meciul de acasă. Calificarea va fi foarte grea, dar am mare încredere în fete. Chiar dacă întâlnim una dintre cele mai puternice echipe ale Europei, noi nu avem nimic de pierdut. Au în lot multe componente din naţionala Rusiei, dar asta nu înseamnă că ne temem de ele. Cu o sală plină cred că vom face o partidă memorabilă. Acum trei-patru ani am jucat cu Podravka Koprivnica, pe care am învins-o aici la şase goluri diferenţă, însă la tot atâtea am pierdut în deplasare şi nu ne-am calificat mai departe din cauza arbitrajului. Au multe jucătoare solide, cum e Anastasia Pidpalova, care aruncă bine de pe picioare", a declarat antrenorul lui "U" Jolidon.

În schimb, interul stânga al vicecampioanei, Mihaela Tivadar, avertizează că Dinamo Volgograd are o linie de 9 metri redutabilă. "Au jucătoare foarte bune, cum ar fi Kochetova (Anna Kochetova - n. red.), care e vedeta echipei. M-am uitat pe internet şi au o linie de 9 metri impresionantă, cu 27-29 de goluri înscrise pe meci, aşadar ele marchează mult cu aruncări de «afară». Au un pivot foarte bun care este şi la naţionala Rusiei, extremele sunt la fel de puternice", a precizat jucătoarea. Ea a fost completată de către portăriţa Ionica Munteanu. "Vrem să facem un joc frumos în faţa suporterilor noştri şi să obţinem un rezultat favorabil. Am mai jucat aici, cunosc foarte bine echipa şi am încredere în colegele mele", a afirmat handbalista.

Clubul Dinamo Volgograd a fost fondat în anul 1972 şi are un palmares absolut remarcabil: nouă titluri naţionale, primul câştigat în 1993, a atins faza semifinalelor Ligii Campionilor în sezonul 1999-2000, ca apoi să-i revină Cupa Challenge (1994-1995), respectiv Cupa EHF (2007-2008). De asemenea, în stagiunea 2001-2002 campioana Rusiei a izbutit să câştige toate meciurile din competiţia internă. Formaţia pregătită de Viktor Riabih îşi dispută partidele de pe teren propriu în arena Dinamo, cu o capacitate de numai 1.500 de locuri. "Alb-albastrele" au ajuns în Cupa Cupelor după ce au încheiat grupa preliminară a Ligii Campionilor pe treapta a treia, grupă din care au făcut parte Oltchim Râmnicu Vâlcea, Buxtehuder SV (Germania) şi Itxako Reyno de Navarra (Spania).

Pe de altă parte, interesant este faptul că ruşii au apelat la diverse tertipuri înaintea meciului de astăzi. Astfel, din cauza tensiunilor sociale din România, oficialii echipei au încercat să-şi creeze un avantaj şi au solicitat disputarea meciului într-o altă locaţie, motivând că evenimentele din Cluj ar putea pune în pericol integritatea fizică a jucătoarelor. Reprezentanţii vicecampioanei le-au transmis ruşilor că situaţia din Cluj este detensionată, iar Federaţia Europeană de Handbal (EHF) a decis ca partida să se dispute conform programului iniţial. Singurele indisponibile din lotul vicecampioanei sunt Viorica Şuba şi Raluca Mihai, care acuză afecţiuni ale ligamentelor şi vor reveni pe parchet abia în vară. Un număr de aproximativ 300 de bilete au fost vândute până ieri la prânz, dar cu toate acestea, oficialii vicecampioanei speră ca partida să se dispute cu casa închisă. Returul este programat sâmbătă viitoare.

 

 

Comenteaza