Explicațiile lui Gorcea după penalty-ul provocat și apoi apărat la Sibiu: "Eu am fost făptașul deci a trebuit să o scot tot eu la capăt"

Explicațiile lui Gorcea după penalty-ul provocat și apoi apărat la Sibiu: "Eu am fost făptașul deci a trebuit să o scot tot eu la capăt"
| Foto: FC Universitatea Cluj

Tânărul goalkeeper a fost în prim plan în ultimele minute ale meciului cu Hermannstadt, când a salvat o lovitură de pedeapsă pe care tot el o provocase.

Intrat în poartă la meciul cu Chindia Târgoviște, Andrei Gorcea l-a convins pe Ioan Ovidiu Sabău și și-a păstrat poziția în etapele ce au urmat. În finalul jocului de la Sibiu, câștigat de "studenți", tânărul jucător a provocat un penalty pe care mai apoi a reușit să îl apere.

Gorcea (21 de ani) a povestit emoțiile prin care a trecut în acele momente, dar și cum a reușit să ghicească colțul la execuția lui Matko Babic.

"Eu am fost făptașul deci a trebuit să o scot tot eu la capăt. Așteptarea verdictului din camera VAR e ceva teribil. Eu am avut impresia că am intrat în Ispas, după m-am uitat și dacă atingeam mingea înaintea lui probabil nu mai era penalty.

E bine că am reușit să apăr și am luat cele trei puncte. Am văzut că în meciul dinainte a dat tot în acea parte și a înscris și a dat la fel și într-un meci amical", a spus goalkeeper-ul.

Ioan Ovidiu Sabău are în continuare încredere în Gorcea

Directorul tehnic al Universității Cluj este mulțumit de progresul portarului din ultima vreme și e de părere că Andrei Gorcea poate deveni un jucător important al "Șepcilor roșii".

"Mă bucură foarte mult că are realizări personale, ajută foarte mult echipa. Crește, se maturizează. Pentru un portar contează foarte mult ce a reușit la meciul cu Hermannstadt. Dar jucătorii tineri sunt tot timpul imprevizibili.

Pot face 4-5 meciuri bune și după pot avea o stare de relaxare. E foarte greu să găsești echilibrul și să înțelegi că la fiecare meci trebuie să o iei de la 0. Trebuie să fie concentrat pe ceea ce are de făcut.

Gorcea e un portar foarte foarte talentat, de mare perspectivă. Nu are talie, dar are tehnică, forță în picioare, reacție. E un băiat cuminte, inteligent", a explicat Sabău.

Comenteaza